Η Opel λανσάρει το OnStar στο Σαλόνι της Γενεύης [video]

Η Opel λανσάρει το OnStar στο Σαλόνι της Γενεύης [video]

Opel και OnStar, το επόμενο επίπεδο στη συνδεσιμότητα αυτοκινήτου.

Η Opel λανσάρει το επόμενο επίπεδο στη συνδεσιμότητα αυτοκινήτου στο Σαλόνι της Γενεύης.

Στη συνέντευξη τύπου, ο CEO της Opel Dr. Karl-Thomas Neumann, ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρίας να λανσάρει το OnStar. «Το OnStar και η Opel θα κάνουν την οδήγηση στην Ευρώπη ασφαλέστερη και πιο ξέγνοιαστη από το 2015 και μετά» δήλωσε. «Με το OnStar, οι οδηγοί Opel θα απολαμβάνουν ευρυζωνική σύνδεση δεδομένων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας, και εμείς θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του οράματός μας για τη συνδεσιμότητα – το Opel Monza Concept που παρουσιάσαμε πέρσι το φθινόπωρο». Το OnStar είναι η κορυφαία μάρκα για συνδεδεμένες λύσεις ασφάλειας και προστασίας, υπηρεσίες μετακίνησης προστιθέμενης αξίας και προηγμένες τεχνολογίες πληροφορικής.

Πάνω από 6,5 εκατομμύρια πελάτες σε ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα και Μεξικό ήδη χρησιμοποιούν συνδεδεμένες υπηρεσίες OnStar. Η Opel σχεδιάζει να λανσάρει το OnStar στη γκάμα επιβατικών αυτοκινήτων της σε επίλεκτες Ευρωπαϊκές αγορές, ξεκινώντας από το 2015. Ο Karl-Thomas Neumann εξήγησε ποιες υπηρεσίες θα κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο άνετη:

1. Σύνδεση 4G LTE: Με το OnStar 4G LTE, το αυτοκίνητο γίνεται ένα ταχύτατο wi-fi spot, παρέχοντας ευκολότερη πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες που απαιτούν ευρυζωνική διασύνδεση δεδομένων, για μέχρι επτά κινητές συσκευές

2. Υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης: Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας οδηγός στο δρόμο, το OnStar βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει. Εάν ενεργοποιηθεί κάποιος αερόσακος, το OnStar μπορεί να ειδοποιηθεί αυτόματα. Ακόμα και στην περίπτωση που προκύψει επείγον περιστατικό της υγείας ή ο οδηγός είναι μάρτυρας ενός ατυχήματος, πιέζοντας το μπουτόν επείγουσας ανάγκης, το OnStar κινητοποιείται για βοήθεια.

3. Remote link: Οι οδηγοί μπορούν να συνδέονται εξ αποστάσεως με το όχημά τους μέσω της εφαρμογής για κινητά OnStar RemoteLink. Μπορούν να βλέπουν τη διάρκεια ζωής του λαδιού και πληροφορίες για την πίεση ελαστικών, ή να κλειδώνουν / ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους μέσω smartphone. Διευθύνσεις προορισμών μπορούν να αποστέλλονται γρήγορα στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

4. Υποστήριξη κλοπής οχήματος: Σε περίπτωση κλοπής αυτοκινήτου, το OnStar μπορεί να συνεργαστεί με την αστυνομία για γρήγορο και ασφαλή εντοπισμό.

5. Οδική βοήθεια: Εάν οι οδηγοί αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, δεν είναι ποτέ μόνοι. Άδειο ρεζερβουάρ ή κλατάρισμα ελαστικού; ένα πάτημα του μπουτόν επείγουσας ανάγκης είναι το μόνο που χρειάζεται για κινητοποίηση του OnStar.

6. Διάγνωση οχήματος: Το OnStar στέλνει ένα μηνιαίο email Διάγνωσης Οχήματος με τις σημαντικότερες πληροφορίες και τα στοιχεία του οχήματος. Ένας διαγνωστικός έλεγχος μπορεί να ζητηθεί οποιαδήποτε στιγμή με το πάτημα ενός μπουτόν.

7. Υπηρεσίες από απόσταση (remote services): Οι οδηγοί δεν χρειάζεται ποτέ ξανά να ανησυχήσουν αν κλείδωσαν το κλειδιά τους στο αυτοκίνητο. Με ένα απλό τηλεφώνημα στο OnStar, ένας σύμβουλος θα εξακριβώσει το λογαριασμό τους και θα αποστείλει σήμα στο όχημα για ξεκλείδωμα των θυρών. Οι διευθύνσεις προορισμών μπορούν να εισάγονται άμεσα στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, μέσω του μπουτόν OnStar ή της RemoteLink app.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube