Η νέα έκδοση του Google Maps θα δείχνει ακόμη και τα μπλόκα της Tροχαίας

Η νέα έκδοση του Google Maps θα δείχνει ακόμη και τα μπλόκα της Tροχαίας

Θα είναι διαθέσιμη τόσο σε Android, όσο και σε iOS - Αντιδράσεις από τις Αστυνομικές Αρχές στις ΗΠΑ.

H νέα λειτουργία του Google Maps που θα είναι διαθέσιμη σε λίγες ημέρες θα δείχνει σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και τα μπλόκα της Τροχαίας. Παράλληλα θα δείχνει πού ακριβώς υπάρχουν κάμερες μέτρησης ταχύτητας, πού υπάρχουν ατυχήματα και ποιες λωρίδες κυκλοφορίας είναι κλειστές σε κάποιο δρόμο για οποιοδήποτε λόγο. Ακόμη θα υπάρχουν πληροφορίες για ακινητοποιημένα οχήματα, ακόμη και για αντικείμενα που μπορεί να έχουν πέσει σε κάποιο δρόμο. 

Η αναβάθμιση του Google Maps που θα είναι πλέον διαθέσιμη σε Android αλλά και σε iOS, θα έχει χαρακτηριστικά που μέχρι τώρα συναντούσαμε μόνο στο Waze, την εφαρμογή της Google μέσω της οποίας οι χρήστες της δίνουν πληροφορίες για συμβάντα στο δρόμο. 

Στη δυνατότητα να είναι ορατά τα σημεία όπου βρίσκονται τα αστυνομικά μπλόκα ξεσήκωσε επικριτικά σχόλια από την αστυνομία των ΗΠΑ, η οποία είπε πως έτσι εγκληματίες ή ακόμη και τρομοκράτες θα έχουν πληροφορίες που θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσουν για έκνομες ενέργειες. 

Από την πλευρά της η Google λέει πως η νέα λειτουργία του Google Maps θα κάνει τους δρόμους πιο ασφαλείς, καθώς οι χρήστες «θα βλέπουν την αστυνομική παρουσία και θα είναι πιο προσεκτικοί στον τρόπο που οδηγούν».

Το να πληροφορείς τους οδηγούς για επικείμενα ραντάρ ταχύτητας τους επιτρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να κάνουν πιο ασφαλείς επιλογές όταν βρίσκονται στο δρόμο, είναι η θέση της εταιρείας. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube