Η Mercedes-Benz εντοπίζει και προειδοποιεί για… λακκούβες

Η Mercedes-Benz εντοπίζει και προειδοποιεί για… λακκούβες

Η Mercedes-Benz βελτιώνει τη λειτουργία «Car to X», με ορισμένα από τα μοντέλα της να κοινοποιούν πλέον αυτόματα τις θέσεις με τις λακκούβες (και τα σαμαράκια) για να προειδοποιήσουν άλλους πελάτες της γερμανικής φίρμας.

Η ανίχνευση, ο εντοπισμός και η κοινοποίηση κινδύνων του δρόμου δεν είναι κάτι καινούργιο στο αυτοκίνητο, χαρακτηριστικό που η Mercedes-Benz (και άλλες εταιρείες) αποκαλούν «Car to X». Δηλαδή τις πληροφορίες που συλλέγονται από ένα αυτοκίνητο και αποστέλλονται στο δίκτυο (μια βάση δεδομένων, τρόπο τινά), που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από άλλα οχήματα.

Τα πιο πρόσφατα μοντέλα της Mercedes-Benz εξοπλισμένα με αυτορρυθμιζόμενες αναρτήσεις, δηλαδή η νέα γενιά των C και S-Class και EQS, μπορούν να ανιχνεύσουν μεγάλες λακκούβες, δυνητικά επικίνδυνες για τα λάστιχα, τα χαμηλά σημεία του αυτοκινήτου και την ίδια την δυναμική ισορροπία του οχήματος.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου «κρατήρες» στο οδόστρωμα έχουν προκαλέσει ατυχήματα ή σοβαρές ζημιές, σε οδηγούς που δεν είχαν τεταμένη την προσοχή τους στην οδήγηση ή που προσπάθησαν να τους αποφύγουν και παρεξέκλιναν κρίσιμα από την πορεία τους.

Όταν η αυτορρυθμιζόμενη ανάρτηση MAGIC BODY CONTROL (με τις κάμερες του ROAD SURFACE SCAN) ανιχνεύει τέτοιες λακκούβες, οι πληροφορίες για το στίγμα τους αποστέλλονται σε ένα Cloud, το οποίο συμβουλεύονται χιλιάδες οδηγοί της Mercedes-Benz.

Σε περίπτωση λοιπόν διέλευσης από την ευαίσθητη περιοχή, οι οδηγοί των C και S-Class και EQS λαμβάνουν μια ειδοποίηση με τη μορφή ειδικής σηματοδότησης που τους προειδοποιεί για την παρουσία της λακκούβας, αλλά και φωνητικού μηνύματος: «Προσοχή, λακκούβα» ή «Προσοχή, σαμάρι επιβράδυνσης». Οι νέες προειδοποιήσεις είναι ήδη διαθέσιμες σε επιλεγμένες χώρες σε όλον τον κόσμο και στις 36 γλώσσες που αναγνωρίζονται από το infotainment της εταιρείας, το MBUX.

Mercedes-Benz: Car to X, pothhole detection

Η Mercedes υπενθυμίζει ότι πολλές άλλες ειδοποιήσεις υπάρχουν ήδη χάρη στο «Car to X»: Πλευρικός άνεμος, σαμάρια επιβράδυνσης, αιφνιδιαστική επιβράδυνση ενός οχήματος εμπρός... Μερικές μάλιστα ενεργοποιούν σε πραγματικό χρόνο ακόμη και συστήματα όπως το ESP (για τον πλευρικό άνεμο) ή την αυτορρυθμιζόμενη ανάρτηση όταν περνούν πάνω από ψηλά σαμάρια επιβράδυνσης.

[Πηγή Daimler]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube