Η ιαπωνική Funai θέλει να φτιάξει αμφίβιο ηλεκτρικό όχημα

Η ιαπωνική Funai θέλει να φτιάξει αμφίβιο ηλεκτρικό όχημα

Μια πρωτοποριακή ιδέα που θα απευθύνεται σε αγορές της νοτιανατολικής Ασίας.

Η Funai Electric Co., ένας από τους σημαντικότερους ιαπωνικούς κατασκευαστές τηλεοράσεων και ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, θέλει να μπει στην αγορά του αυτοκίνητου κατασκευάζοντας ένα αμφίβιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τη Νοτιοανατολική Ασία.

Το Funai επίσης προωθεί μια ιδέα ενός ακόμη ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικά μέρη με την υπογραφή της, για το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα μόνον μια φωτογραφία ενός υψηλής ευκρίνειας 3D πίνακα οργάνων (φωτό άρθρου).

Σε ό,τι αφορά το αμφίβιο αυτοκίνητο, αυτό θα παράγεται στην Μπανγκόκ μέσω μιας συνεργασίας με την ιαπωνική Fomm Corp., και έχει σχεδιαστεί όχι με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, αλλά θα φέρει μπαταρίες που θα αφαιρούνται και στη θέση τους θα μπαίνουν άλλες καινούργιες. Προφανώς οι αφαιρούμενες θα είναι επαναφορτιζόμενες αλλά ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να τις φορτίζει σπίτι του ή στο γραφείο του και έτσι να έχει δύο ήκαι περισσότερα σετ μπαταριών στη διάθεσή του.

Εκπρόσωπος της Funai Electric Co. δήλωσε πως το σχεδιαζόμενο αμφίβιο όχημα θα έχει όπως είναι φυσικό αδιάβροχες μπαταρίες η αυτονομία των οποίων θα μπορεί να φτάνει τα 100 μίλια, ενώ όπως είπε στην περιοχή γύρω από την Μπανγκόκ θα αρχίσουν άμεσα να λειτουργούν σταθμοί όπου θα μπορείς να αφήνεις τις άδειες μπαταρίες και να παίρνεις καινούργιες φορτισμένες.

Η κοινοπραξία θέλει να διαθέσει το αμφίβιο ηλεκτρικό όχημα που θα ακούει στο όνομα  Fomm One, στην Ιαπωνία, καθώς και σε αγορές χωρών με έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες, όπως η Σιγκαπούρη, το Λάος, το Βιετνάμ και μέρη της Μέσης Ανατολής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube