Η Daimler ξεκίνησε τις δοκιμές της πλήρως αυτόνομης S- Class

Η Daimler ξεκίνησε τις δοκιμές της πλήρως αυτόνομης S- Class

Οι δοκιμές γίνονται στην Καλιφόρνια με την παρουσία «οδηγού ασφαλείας» στο αυτοκίνητο.

Παρά τη θέση του CEO της Daimler, του Ola Kallenius, που είπε πως θα επανεξετάσει τα κεφάλαια που επενδύονται στην αυτόνομη οδήγηση, στις ΗΠΑ ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες δοκιμές της πλήρως αυτόνομης S-Class.

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Daimler θα εφαρμοστεί πιθανότατα σε εμπορικά οχήματα για εταιρείες μεταφορών, δήλωσε ο Kallenius. Η εταιρεία ωστόσο ξεκίνησε δοκιμές robotaxi στην Καλιφόρνια για να συγκεντρώσει σχόλια από τους χρήστες.

Πηγές της εταιρείας διευκρίνισαν πως «δεν έχουμε θέσει τα σχέδια για την αυτόνομη οδήγηση. Αυτό που εξετάζουμε είναι πώς θα βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα, αλλά και πώς θα κάνουμε συνέργειες για να μην κάνουμε δύο και τρεις φορές τις ίδιες εργασίες. Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα αφορά την καταγραφή της εμπειρίας των χρηστών».

Ο στόλος των αυτοκινήτων που δοκιμάζονται περιλαμβάνει περίπου 30 οχήματα, κυρίως Mercedes-Benz S-Class που είναι εφοδιασμένα με συστοιχίες αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένων των LiDARs για σάρωση μεγάλων αποστάσεων με λέιζερ.

Παρόλο που τα αυτοκίνητα είναι πλήρως αυτόνομα, ένας οδηγός ασφαλείας βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ανά πάσα στιγμή. Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των χρηστών θα είναι αρχικά περιορισμένος, ο τελικός σκοπός του πιλοτικού προγράμματος είναι κυρίως να αποκτήσει γνώση του τι θέλουν ή απαιτούν οι πελάτες από ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube