Η BMW σας προειδοποιεί για τις κάμερες ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο

Η BMW σας προειδοποιεί για τις κάμερες ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από το 2021 στις ΗΠΑ και κοστίζει 25 δολάρια για χρήση 15 μηνών. 

Η αλήθεια είναι ότι οι κάμερες της Τροχαίας που καταγράφουν την ταχύτητα των αυτοκινήτων είναι ο μόνιμος εφιάλτης όσων θέλουν να... πατήσουν λίγο παραπάνω το γκάζι. Και μπορεί σε κάποιες χώρες τα όρια ταχύτητας να είναι υποφερτά, αλλά σε κάποιες άλλες, όπως οι ΗΠΑ, σπάνε νεύρα!

Τώρα λοιπόν η BMW παρουσιάζει μια νέα λειτουργία της σουίτας ConnectedDrive, αποκλειστικά (σ.σ.: προς το παρόν) για την αγορά των ΗΠΑ, η οποία προειδοποιεί τον οδηγό σε πραγματικό χρόνο για το πού βρίσκονται οι κάμερες ταχύτητας, αλλά και όλες οι υπόλοιπες κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα αυτές που εποπτεύουν την κίνηση στους δρόμους ή τους φωτεινούς σηματοδότες. 

Η εφαρμογή η οποία ακούει στο όνομα Traffic Information Service δίνει πληροφορίες για τη θέση των καμερών (σταθερών και φορητών), προειδοποιώντας τον οδηγό μάλιστα και σε πόση απόσταση από αυτόν βρίσκονται .  Το Traffic Information Service θα διατίθεται από τις αρχές του 2021 σε κάποια μοντέλα της BMW, με τη χρήση της να είναι δωρεάν για τους τρεις πρώτους μήνες, ενώ στη συνέχεια η ενεργοποίησή της θα κοστίζει 25 δολάρια για χρονικό διάστημα 15 μήνων. 

Νομίζουμε πως τα 25 δολάρια είναι πολύ συμφέρουσα χρέωση αν σκεφτεί κανείς πόσα πρόστιμα μπορεί να σε βοηθήσει να γλυτώσεις. Προσοχή όμως: Ποτέ δεν είσαι ασφαλής! Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να σε... τσιμπήσουν και ειδικά στις ΗΠΑ η αστυνομία δεν αστειεύεται... 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube