Η BMW επεκτείνει τη συνεργασία της με την Toyota στον τομέα του υδρογόνου [video]

Η BMW επεκτείνει τη συνεργασία της με την Toyota στον τομέα του υδρογόνου [video]

Με βάση την Χ5 εξελίσσει τα συστήματα κυψελών καυσίμου.

Η BMW αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά της για το υδρογόνο, με βάση την Χ5 που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων από το 2022. Παράλληλα δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον στρατηγικό της εταίρο στον τομέα αυτό, την Toyota.

«Οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου μπορεί μακροπρόθεσμα να γίνει ένας τέταρτος πυλώνας στο χαρτοφυλάκιο των κινητήρων, ειδικά για τα μεγάλα αυτοκίνητα της σειράς Χ» δήλωσε ο επικεφαλής του R & D της BMW Klaus Froehlich.

Ωστόσο, αναγνωρίζεται πως η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αργήσει να μπει στην αγορά σε ευρεία κλίμακα, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης υποδομών υποστήριξης.

Αρχικά θα πρέπει να έχουμε μια παραγωγή υδρογόνου σε ικανές ποσότητες, τέτοιες που να εξασφαλίζουν μια ανταγωνιστική τιμή στην αγορά και σε δεύτερο χρόνο να δούμε σε ποια οχήματα θα μπορούσε  να εφαρμοστεί. Μια καλή ιδέα είναι να εφαρμοστεί σε αυτοκίνητα που διανύουν μεγάλες αποστάσεις (πχ μεταφορές), οχήματα που δεν μπορούν εύκολα να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα λόγω ανάγκης συχνής φόρτισης, λέει ο Klaus Frohlich.

bmw

Αυτή τη στιγμή η τεχνολογία των κυψελών καυσίμου υδρογόνου είναι περίπου στο σημείο που ήταν η ηλεκτροκίνηση πριν δέκα χρόνια. Επί του παρόντος, όμως, υπάρχει μόνο ένας μικρός αριθμός μοντέλων FCEV στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των Toyota Mirai, Honda Clarity και Hyundai Nexo.

Από το περασμένο έτος, η Mercedes-Benz προσέφερε επίσης ένα πολύ μικρό αριθμό F-CELL αυτοκινήτων αποκλειστικά με τη μορφή μίσθωσης πλήρους υπηρεσίας, για παράδειγμα μέσω της Mercedes-Benz Rent σε ένα από τα επτά καταστήματά της  στη Γερμανία.

Όπως ανακοίνωσε η BMW η ηλεκτρική μονάδα κίνησης eDrive πέμπτης γενιάς  θα είναι συμβατή με τα χαρακτηριστικά του BMW i Hydrogen Next.

Όταν το BMW i Hydrogen NEXT παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο σαλόνι της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Zipse δήλωσε ότι η εταιρεία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει αυτά τα αυτοκίνητα όταν το απαιτήσει η αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube