Η Apple Θα προσφέρει απομακρυσμένο έλεγχο αυτοκινήτων μέσω iPhone

Η Apple Θα προσφέρει απομακρυσμένο έλεγχο αυτοκινήτων μέσω iPhone

Μετά το CarPlay, ο τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, με μία εφαρμογή όπου θα δίνει απομακρυσμένη πρόσβαση στον οδηγό.

Μία τέτοια εφαρμογή σίγουρα δεν είναι καινοτόμα, αφού αρκετές εταιρίες προσφέρουν ανάλογα app για τα μοντέλα τους. Είναι όμως η πρώτη φορά που ακούμε για μία all-in-one υλοποίηση, που να παίζει σε αυτοκίνητα διαφορετικών κατασκευαστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple δουλεύει αυτό το διάστημα επάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο εσωτερικά αποκαλείται IronHeart. Αυτό θα είναι σε θέση να συνεργάζεται με διάφορους αισθητήρες και μονάδες ελέγχου που βρίσκονται σε ένα σύγχρονο μοντέλο.

Μέσω ασύρματων πρωτοκόλλων επικοινωνίας, ένα απλό iPhone θα είναι σε θέση να ελέγξει απομακρυσμένα μία σειρά λειτουργιών. Θα μπορεί για παράδειγμα να επεμβαίνει στο σύστημα κλιματισμού, να αλλάζει τις ρυθμίσεις του ηχοσυστήματος, των ηλεκτρικών καθισμάτων, καθώς επίσης να παρακολουθεί τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας. Αντίστοιχα, θα έχει πρόσβαση στις ενδείξεις του ταχύμετρου, του στροφόμετρου και του ρεζερβουάρ καυσίμου. 

Οι πληροφορίες αυτές προκύπτουν από εσωτερικές πηγές, που δεν κατονομάζονται. Όσο για την εταιρία, αποφεύγει να σχολιάσει τέτοια δημοσιεύματα. Προς στιγμή, το Apple CarPlay, που διατίθεται από το 2014, βρίσκεται διαθέσιμο σε περισσότερα από 600 διαφορετικά μοντέλα ανά τον πλανήτη. Το IronHeart θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα στο χώρο της αυτοκίνησης, με την προϋπόθεση όμως πως οι κατασκευαστές θα θελήσουν να δώσουν πρόσβαση στο λογισμικό και στα συστήματα των αυτοκινήτων τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube