Hyundai: Cruise control με τεχνητή νοημοσύνη

Hyundai: Cruise control με τεχνητή νοημοσύνη

Θα «μαθαίνει» τo οδηγικό στιλ του κάθε οδηγού και θα προσαρμόζει σε αυτό τη λειτουργία του.

Η Hyundai πιστεύει ότι πολύ σύντομα θα έχει έτοιμο ένα νέο cruise control που ονομάζει Smart Cruise Control (SCC-ML) και το οποίο θα μπορεί να «διαβάζει» τον τρόπο οδήγησης του κάθε οδηγού και να προσαρμόζει τη λειτουργία του σε αυτό.

Το νέο αυτό «έξυπνο» cruise control θα μπορεί να αποθηκεύει δεδομένα όπως πχ η απόσταση που συνήθως κρατάμε από το προπορευόμενο όχημα, όπως και τον τρόπο που επιταχύνουμε και επιβραδύνουμε.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το SCC-ML είναι τόσο έξυπνο ώστε να αναγνωρίζει ότι δεν διατηρείτε πάντα την ίδια απόσταση από ένα άλλο αυτοκίνητο και ότι επιταχύνετε διαφορετικά ανάλογα με την ταχύτητα που έχει κάθε φορά το όχημα.
Επίσης το σύστημα είναι προγραμματισμένο έτσι ώστε να μην αποθηκεύει κάποιες ίσως επικίνδυνες (ακραίες) συνθήκες οδήγησης.Το συγκεκριμένο σύστημα βασίζεται στην ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης  στο σύστημα Advanced Driver Assistance System (ADAS).

Επί της ουσίας, όταν ο οδηγός θέτει σε λειτουργία το cruise control αυτό θα μπορεί να προσαρμόζει την κίνηση του αυτοκινήτου όχι μόνον στις συνθήκες κυκλοφορίας, αλλά και στο πώς θα οδηγούσε ο οδηγός αν είχε αυτός τον έλεγχο του αυτοκινήτου τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube