Honda Kurumask: "Μάσκα" αυτοκινήτου που προστατεύει από τον κορονοϊο

Honda Kurumask: "Μάσκα" αυτοκινήτου που προστατεύει από τον κορονοϊο

Η Kurumask της Honda καθαρίζει την καμπίνα από σωματίδια ιών προστατεύοντας τους επιβάτες.

Οι μάσκες είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας και μάλλον θα τις φοράμε για πολύ καιρό ακόμα στον πόλεμο κατά της πανδημίας, τουλάχιστον μέχρι να εμβολιαστεί ένα ικανό ποσοστό του πληθυσμού. Τι γίνεται όμως με τα αυτοκίνητα; Με στόχο να προσφέρει αντίστοιχη προστασία στους επιβάτες των μοντέλων της, η Honda παρουσίασε την Kurumask, μια λέξη που στα ιαπωνικά μεταφράζεται ως "μάσκα αυτοκινήτου".

Η Kurumask εξελίχθηκε από τη Honda σε συνεργασία με το Kitasato Research Center for Environmental Science. Το προιόν βγήκε στην παργωγή σε χρόνο ρεκόρ λόγω αναγκαιότητας, κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία που απέκτησε η Honda από τη συνεργασία της με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας σε οχήματα μεταφοράς ασθενών.

Ουσιαστικά, η Kurumask αποτελεί ένα επιπλέον φίλτρο ορθογώνιου σχήματος που τοποθετείται πάνω από το φίλτρο του κλιματισμού. Η επιφάνειά της έχει εκατομμύρια προεξοχές σε επίπεδο νανομέτρων που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι. Χάρη σε αυτές, η μάσκα της Honda μπορεί να αφαιρέσει το 99,8% των αιωρούμενων μικροσωματιδίων κορονοιού από την καμπίνα του αυτοκινήτου μέσα σε 15 λεπτά, ενώ προστατεύει και από άλλους τύπους ιών. Η διάρκεια ζωής της είναι 15.000 km οπότε και πρέπει να αντικατασταθεί.

Προς το παρόν, η Kurumask είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για το Honda N-Box, ένα kei car που κυκλοφορεί μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας, και κοστίζει $68. Παρόλα αυτά στο άμεσο μέλλον θα διατεθεί ως αξεσουάρ και για άλλα μοντέλα της Honda.

[Πηγή: Autoblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube