HARMAN EXPLORE 2022: Μία νέα audiophile εμπειρία στο αυτοκίνητο

HARMAN EXPLORE 2022: Μία νέα audiophile εμπειρία στο αυτοκίνητο

Δύο νέες καινοτομίες, το Ready Together και το Software Enabled Branded Audio ανακοίνωσε η Harman, στοχεύοντας να αναβαθμίσει την ακουστική -και όχι μόνο- εμπειρία στο αυτοκίνητο.

Αναφορικά με το Ready Together, χρησιμοποιεί προηγμένη ακουστική τεχνολογία για να βελτιώσει τα επίπεδα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας εντός του αυτοκινήτου. Το Software Enabled Branded Audio, από την άλλη, είναι μια on-demand πλατφόρμα λογισμικού που αναβαθμίζει την ποιότητα ήχου και συνολικά την εμπειρία σε υπάρχοντα συστήματα ήχου, με το πάτημα ενός κουμπιού. Αμφότερα τα προϊόντα παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του HARMAN EXPLORE 2022.

Οπτικά, δείχνει λίγο παράξενη η όλη υλοποίηση. Εδώ δεν μιλάμε για αντικατάσταση των υπαρχόντων ηχείων ενός αυτοκινήτου αλλά για ενσωμάτωση ενός νέου ηχοσυστήματος στο προσκέφαλο του καθίσματος, ώστε ο επιβάτης να απολαμβάνει μία προσωπική εμπειρία, σχεδόν στα επίπεδα ενός over-ear ακουστικού. 

Η ίδια η Harman, θυγατρική της Samsung Electronics, βασίστηκε σε εκτεταμένες έρευνες καταναλωτών, που αναζητούσαν νέους τρόπους να αναβαθμίσουν την εμπειρία χρήσης σε επίπεδα διασύνδεσης, επικοινωνίας και ποιότητας ήχου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Chris Ludwig, αντιπρόεδρος της Harman International στο EPIC Experience Team, «παραμένουμε απόλυτα επικεντρωμένοι στην παροχή νέων λύσεων εντός του οχήματος, που ξεπερνούν άμεσα τα όποια προβλήματα ψυχαγωγίας, επικοινωνίας και παραγωγικότητας τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες, παρέχοντας ταυτόχρονα τις ίδιες τεχνολογικές εμπειρίες που απολαμβάνουν και έξω από το όχημα».

HARMAN EXPLORE 2022

Μέσω του Ready Together μπορεί ο κάθε επιβάτης να συνδέεται με ασφάλεια και να απολαμβάνει μία κοινή ή εξατομικευμένη ψυχαγωγία, εντός του αυτοκινήτου. Το σύστημα είναι σε θέση να διαχειρίζεται και βελτιστοποιεί λειτουργίες όπως φωνητικές εντολές, ειδοποιήσεις και, φυσικά, μουσική/media. Από την άλλη, το Software Enabled Branded Audio προσφέρει έναν εύκολο στην εγκατάσταση και προσιτό τρόπο αναβάθμισης της ακουστικής εμπειρίας στην καμπίνα. Αυτό μάλιστα, χωρίς να απαιτείται αλλαγή της μονάδας παραγωγής ήχου που ήδη διαθέτει το αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube