H Volkswagen αναβαθμίζει την πλατφόρμα MEB

H Volkswagen αναβαθμίζει την πλατφόρμα MEB

Η αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα της Volkswagen, η MEB, εξελίσσεται σε MEB+ προσφέροντας αυτονομία έως και 700 km και μέγιστη ισχύ φόρτισης 200 kW.

H ηλεκτρική πλατφόρμα MEB έκανε ντεμπούτο το 2019 με το Volkswagen ID.3. Σήμερα, χρησιμοποιείται από δώδεκα μοντέλα του γκρουπ VW, ενώ πάνω από 670.000 αυτοκίνητα της έχουν παραδοθεί παγκοσμίως, με τα περίπου 500.000 από αυτά να αφορούν μοντέλα της VW. 

Tα ηλεκτρικά μοντέλα ωστόσο εξελίσσονται συνεχώς και ο ανταγωνισμός του κολοσσού από τη Γερμανία είναι πιο ισχυρός από ποτέ. Έτσι, η VW θέλοντας να παραμείνει στο παιχνίδι, ανακοίνωσε την εξέλιξη της MEB που ακούει στο όνομα MEB+ και θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία και ισχυρότερη ισχύ φόρτισης. Θα υιοθετεί επίσης νέα τεχνολογία μπαταριών και θα κάνει σημαντικά άλματα στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

VW

Αναλυτικότερα, η πλατφόρμα MEB+ θα χρησιμοποιεί τη νέα γενιά συσσωρευτών της VW που θα εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 700 km. Παράλληλα, ο χρόνος φόρτισης θα μειωθεί καθώς η μέγιστη ισχύς φόρτισης θα αυξηθεί από τα 135 kW του προκατόχου της στα 175-200 kW.

Η VW σκοπεύει λανσάρει μέχρι το 2026 δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα συμπεριλαμβανομένου ενός νέου ηλεκτρικού που θα τοποθετηθεί στη βάση της ηλεκτρικής γκάμας με τιμή εκκίνησης περίπου τις €25.000. 

VW

Η VW δεν αποκάλυψε πότε και σε πιο μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο της η MEB+, αλλά ανακοίνωσε ότι το γκρουπ VW σχεδιάζει να κατασκευάσει συνολικά 10 εκατ. αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην MEB η κάποια παραλλαγή της.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube