H Opel σε πανεπιστημιακή συνεργασία για τον φωτισμό

H Opel σε πανεπιστημιακή συνεργασία για τον φωτισμό

Ο Όμιλος Stellantis εγκαινίασε ένα OpenLab για τον φωτισμό. Η Opel και το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Darmstadt θα συνεργαστούν πάνω στην τεχνολογία των προσαρμοζόμενων προβολέων και φώτων για αυτοκίνητα.

Ο Όμιλος Stellantis έχει ήδη 15 OpenLab που προκύπτουν από συνεργασίες μεταξύ πανεπιστημίων και των κατασκευαστών του ομίλου. Η Opel και το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας TU του Darmstadt ανοίγουν το δικό τους OpenLab που επικεντρώνεται στα συστήματα και στις τεχνολογίες φωτισμού για αυτοκίνητα. 

Μηχανικοί και ερευνητές θα εργαστούν πάνω σε προσαρμοζόμενους προβολείς και πίσω φώτα, ικανά να βελτιώσουν την ορατότητα και την ασφάλεια. Έτσι, το πρότζεκτ αφορά την ανάπτυξη ευφυών και εξέλιξη αυτοπροσαρμοζόμενων συστημάτων. Πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμόζονται στο περιβάλλον και στα κυκλοφοριακά δεδομένα, ακόμη και να επικοινωνούν με άλλους χρήστες του δρόμου. Αυτό το OpenLab προγραμματίζει να δοκιμάσει ένα πρωτότυπο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Opel

Πέντε είναι οι τομείς εξέλιξης του νέου Opel Lab: Συστήματα επικοινωνίας και βοήθειας, προσαρμοζόμενα εμπρός  φώτα, πίσω φώτα, εσωτερικός φωτισμός και πηγές φωτισμού

Επίσης, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο Όμιλος Stellantis χρηματοδοτεί -για τέσσερα 4 χρόνια- τρεις διδακτορικούς φοιτητές στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής του πανεπιστημίου. Οι φοιτητές αυτοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνική υποδομή των Blitz για να δοκιμάσουν τις εξελίξεις τους στο πεδίο. Ο τελικός στόχος είναι προφανώς η ανάπτυξη και εξέλιξη ενός προϊόντος που προορίζεται για εμπορική εκμετάλλευση και που θα μπορεί να ενσωματωθεί στα μοντέλα του ομίλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube