H επόμενη γενιά ψηφιακών τεχνολογιών για το αυτοκίνητο από την Qualcomm

H επόμενη γενιά ψηφιακών τεχνολογιών για το αυτοκίνητο από την Qualcomm

Μέσω ενός εντυπωσιακού πρωτότυπου η Qualcomm επιδεικνύει την επόμενη γενιά ψηφιακών τεχνολογιών για το αυτοκίνητο που περιλαμβάνει ένα ψηφιακό οικοσύστημα και τεχνητή νοημοσύνη.

Qualcomm

Ο τεχνολογικός κολοσσός Qualcomm από τις ΗΠΑ παρουσίασε στη CES ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο με suicide doors, θέλοντας να επιδείξει τη νέα τεχνολογία Snapdragon Digital Chassis που έχει ως στόχο να προσφέρει μια «εξατομικευμένη και διαισθητική» εμπειρία για τον οδηγό.

Σύμφωνα με την Qualcomm, η νέα τεχνολογία «κάνει επίδειξη δυνατοτήτων στις αυτοκινητοβιομηχανίες που θέλουν να καινοτομήσουν, παρέχοντας τη νέα γενιά εξατομίκευσης και εμπειρίας χρήσης».

Qualcomm

Το πρωτότυπο που αποκάλυψε στην Έκθεση η Qualcomm εξοπλίζεται με τεχνητή νοημοσύνη και σύστημα αναγνώρισης προσώπου που μπορεί να ανιχνεύσει τον κάθε επιβάτη ξεχωριστά και να προσαρμόσει αυτόματα ανάλογα με τις προτιμήσεις τους διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου όπως ο κλιματισμός, η θέση του καθίσματος και το infotainment.

Παράλληλα, κάθε επιβάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τις δικές του ρυθμίσεις για τον ήχο. Για παράδειγμα μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα noise cancelling, να μειώσει το θόρυβο που έρχεται στα αυτιά του από τον κινητήρα και να πραγματοποιήσει κλήσεις στο τηλέφωνο χωρίς να ενοχλεί τους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Qualcomm

Την ίδια στιγμή, η Qualcomm υπόσχεται ότι η λειτουργία του infotainment μπορεί να απλοποιηθεί σημαντικά με τη βοήθεια του νέου συστήματος φωνητικών εντολών που έχει εξελίξει σε συνεργασία με τη Soundhound.

Περνώντας στο εσωτερικό του πρωτότυπου, σε όλο το πλάτος του ταμπλό εκτείνεται μια οθόνη διαγωνίου 55" που σχεδιάστηκε με τη βοήθεια της AUO και περιλαμβάνει κάμερα για βιντεοκλήσεις. 

Qualcomm

Η Qualcomm τονίζει ότι για ψηφιακό οικοσύστημα του αυτοκινήτου συνεργάστηκε με εταιρείας όπως η Αmazon Music, η Bose, η Zoom και η σχεδιάστρια βιντεοπαιχνιδιών Vector Unit.

Τέλος, μιλώντας για το Snapdragon Digital Chassis η εταιρεία αναφέρει «η νέα τεχνολογία επιτρέπει στους καταναλωτές να επεκτείνουν την ψηφιακή ζωή τους και στο αυτοκίνητό τους».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube