H Bosch και η σουηδική Powercell επενδύουν στις κυψέλες καυσίμου

H Bosch και η σουηδική Powercell επενδύουν στις κυψέλες καυσίμου

Η ευρεία διάθεσή τους στην αγορά θα αρχίσει από το τέλος του 2022.

Η γερμανική εταιρεία Bosch ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με τη σουηδική Powercell για να κατασκευάσουν κυψέλες καυσίμου που θα είναι έτοιμες να διατεθούν στην αγορά από το 2022 και μετά.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία πρόκειται να βρει τα επόμενα χρόνια ευρεία εφαρμογή στα «καθαρά» φορτηγά και αυτοκίνητα και για το λόγο αυτό οι δύο εταιρείες ετοιμάζονται από τώρα να συνεργαστούν στην εξέλιξη και παραγωγή των συγκεκριμένων κυψελών καυσίμου μεμβράνης πολυμερούς-ηλεκτρολύτη, οι οποίες θα διατίθενται μέσω του δικτύου αγοράς της Bosch.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της η Bosch αναφέρει ότι η συμφωνία της  παρέχει το δικαίωμα αποκλειστικής πώλησης κυψελών σε παγκόσμιο επίπεδο για επτά χρόνια.

Οι κυψέλες υδρογόνου έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα που αφορούν στη δυνατότητά τους να υποκαταστήσουν πιο δύσκολους τρόπους παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ επιπλέον μπορούν να δώσουν καλύτερες λύσεις σε θέμετα αυτονομίας των οχημάτων. Ωστόσο υπάρχει πάντα το πρόβλημα του υψηλού κόστους αλλά και της πολυπλοκότητας που απαιτεί η διαδικασία αποθήκευσης του υδρογόνου. 

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την Bosch, ένα λίτρο υδρογόνου προσφέρει τόση ενέργεια όσο τρία λίτρα ντίζελ, ενώ τονίζει πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της, οι κυψέλες υδρογόνου θα τροφοδοτούν έως και το 20% των ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030, με την τοποθέτησή τους στα φορτηγά να είναι αυτή που δείχνει να έχει και τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube