Google: Εξοικονόμηση ενός εκατ. τόνων CO₂ τον χρόνο, προτείνοντας πιο οικολογικές διαδρομές

Google: Εξοικονόμηση ενός εκατ. τόνων CO₂ τον χρόνο, προτείνοντας πιο οικολογικές διαδρομές

H Google ανακοίνωσε σήμερα ότι η εφαρμογή Google Maps θα προτείνει στο χρήστη την ιδανική διαδρομή για εξοικονόμηση καυσίμου και εκτιμά ότι έτσι θα εξοικονομηθούν ένα εκατ. τόνοι CO₂.

H λειτουργία αυτή συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με τις πληροφορίες που παρέχει το Αμερικανικό Εργαστήριο Aνανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για να υποδείξει στους χρήστες του την πιο «πράσινη διαδρομή». Να σημειωθεί πως διαδρομή αυτή δεν σημαίνει ότι θα είναι και η πιο γρήγορη.

Σύμφωνα με την εταιρία, η τεχνολογία αυτή δίνει την δυνατότητα να μειωθούν οι συνολικές εκπομπές ρύπων από τα οχήματα, αλλά και να μειωθεί το κόστος καυσίμου που ξοδεύουν καθημερινά οι οδηγοί.

Google Maps

Η εκτιμώμενη εξοικονόμηση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος, θα είναι ίση με μία μείωση της τάξης των 200.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους. Η εφαρμογή επίσης θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες προβολής της ποσότητας CO2 που έχουν εξοικονομήσει αλλά και να διαλέξουν ανάμεσα στην γρηγορότερη και την πιο οικολογική διαδρομή. Η λειτουργία αυτή θα ξεκινήσει αρχικά στην Αμερική με την Ευρώπη και άλλες αγορές να ακολουθούν.

Η εταιρία παρουσίασε επίσης για την εφαρμογή νέες λειτουργίες για ποδηλάτες που ελαχιστοποιούν τις οδηγίες που προβάλλονται αποφεύγοντας έτσι την υπερπληροφόρηση. Επιπροσθέτως, θα παρέχει πληροφορίες για διαθέσιμα προγράμματα ενοικίασης ποδηλάτων και σκούτερ κοντά στο χρήστη σε 300 διαφορετικές πόλεις.

Τέλος, η Google λανσάρισε μια νέα ρύθμιση που επιτρέπει την επιλογή πτήσεων με τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα για κάθε ταξίδι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube