Goodyear: Μοιράζεται την τεχνογνωσία της για την βελτίωση των ελαστικών στα ηλεκτρικά οχήματα

Goodyear: Μοιράζεται την τεχνογνωσία της για την βελτίωση των ελαστικών στα ηλεκτρικά οχήματα

Η Goodyear προχωρά στην ανάπτυξη συγκεκριμένων τεχνολογιών με σκοπό να βελτιώσει περαιτέρω τα ελαστικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Τα κορυφαία χαρακτηριστικά απόδοσης των πιο πρόσφατων μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων καταδεικνύουν ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση όχι μόνο εξαλείφει τις εκπομπές ρύπων, αλλά ψηλώνει τον πήχη των απαιτήσεων στο πεδίο της απόλυτης επιτάχυνσης και της απόδοσης.

Πρόσφατα αυτοκίνητα από κορυφαίους κατασκευαστές όπως η Audi και η Porsche έχουν προστεθεί στη λίστα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που μπορούν να φτάσουν τα 100 km/h πιο γρήγορα από πολλά παραδοσιακά μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Για την Goodyear, αυτό το νέο δεδομένο έφερε συναρπαστικές νέες προκλήσεις στο πεδίο του σχεδιασμού και της ανάπτυξης νέων ελαστικών.

Η πρόκληση για την Goodyear έγκειται στη δημιουργία ελαστικών, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιήσουν την τεράστια ροπή ενός ηλεκτρικού οχήματος με πολύ υψηλή απόδοση, προσφέροντας ταυτόχρονα την άνεση, την αντοχή και τη χαμηλή αντίσταση κύλισης που χρειάζεται ένα τέτοιο όχημα, χαρακτηριστικά απαραίτητα για αυτή την κατηγορία της αγοράς που οφείλει να ξεχωρίζει και σε όρους πολυτέλειας.

Goodyear

Οι premium μάρκες επιλέγουν Goodyear
Με πρώτες τοποθετήσεις σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης, όπως το Audi e-tron GT, το ελαστικό Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 αφήνει ήδη το αποτύπωμά του ως ένα ελαστικό προορισμένο για τα ηλεκτρικά οχήματα. Ηλεκτρικά μοντέλα, όπως η έκδοση RS του e-tron GT, μπορούν να δώσουν περισσότερους από 600 ίππους, κάνοντας τους επιβάτες τους να νιώσουν πως είναι να πιάνεις 100 km/h από στάση σε μόλις 3,3’’. Τέτοιου είδους διαπιστευτήρια απόδοσης είναι ενδεικτικά για τις δυνατότητες των συγκεκριμένων μοντέλων που χρειάζονται και απαιτούν ένα ελαστικό υψηλής απόδοσης στα μέτρα τους.

Το ελαστικό Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 είναι ένα ελαστικό εξαιρετικά υψηλής απόδοσης (UHP) σχεδιασμένο για σπορ μοντέλα και αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων σε όλες τις κατηγορίες. Ενώ αποτελεί ήδη αγαπημένη επιλογή για αυτοκίνητα επιδόσεων με παραδοσιακούς κινητήρες, το Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 έχει πρόσφατα επιλεγεί από κορυφαίους κατασκευαστές και για τα ηλεκτρικά μοντέλα που αποτελούν τις σημερινές ναυαρχίδες της ηλεκτροκίνησης. 

Μία τέτοια εξέλιξη απαιτούσε από την Goodyear την ανάπτυξη συγκεκριμένων τεχνολογιών που θα διασφάλιζαν τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, του χειρισμού, της άνεσης αλλά και των δυνατοτήτων μεγαλύτερης αυτονομίας των ηλεκτρικών μοντέλων υψηλής απόδοσης.

[Πηγή: Goodyear]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube