GM: Χωρίς ζώνη ασφαλείας δεν θα εκκινεί ο κινητήρας

GM: Χωρίς ζώνη ασφαλείας δεν θα εκκινεί ο κινητήρας

H GM σκοπεύει να επεκτείνει την πατέντα «Buckle to Drive» σε όλα της μοντέλα.

Η πλειονότητα των μοντέλων του ομίλου GM από το 2023 και μετά θα διαθέτει στάνταρντ το σύστημα «Buckle to Drive» προκειμένου όλοι οι οδηγοί να «φορούν» τη ζώνη ασφαλείας του προτού ξεκίνησουν να οδηγούν το όχημα τους. Διαφορετικά, δε θα εκκινεί ο κινητήρας του αυτοκινήτου.

Το «μέτρο» εφαρμόζεται ήδη σε ποικίλα αυτοκίνητα του ομίλου όπως τα Chevrolet Colorado, Traverse, Malibu, Canyon, ενώ πρόσφατα πέρασε και στα Equinox και Blazer. Επίσης, βρίσκει ήδη εφαρμογή και στις Cadillac CT4 και CT5 όπως επίσης και στα Chevrolet Malibu, Corvette και Buick Envision του 2021.

gm

Το εν λόγω σύστημα θα μπορεί βέβαια να απενεργοποιηθεί μέσα από το μενού των ρυθμίσεων σε όσα οχήματα είναι μέρος του πακέτου «Teen Driver». Βέβαια, ελάχιστοι Αμερικάνοι θα προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση καθώς όπως έχουν αποδείξει σχετικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί στις ΗΠΑ, το 90,3% των Αμερικανών οδηγών χρησιμοποιεί ούτως η άλλως τη ζώνη ασφαλείας του, γι αυτό και από το 2017 έχουν σωθεί περισσότεροι από 15.000 οδηγοί οι οποίοι ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube