Γιατί η Porsche επενδύει σε μια ισραηλινή startup

Γιατί η Porsche επενδύει σε μια ισραηλινή startup

Τα καινοτόμα λογισμικά της Tactile Mobility που δελέασαν την Porsche. 

Η Tactile Mobility είναι μια startup από το Ισραήλ η οποία πρόσφατα απέκτησε μια γενναία χρηματοδότηση 9 εκατ. δολαρίων .

Η Τactile Mobility αναπτύσσει ένα καινοτόμο λογισμικό που χρησιμοποιεί δεδομένα από μη οπτικούς αισθητήρες του οχήματος για να συλλέγει δεδομένα. Για παράδειγμα χρησιμοποιεί την ταχύτητα περιστροφής του τροχού, τη γωνία του τροχού, τις στροφές κινητήρα και τη σχέση του κιβωτίου ταχυτήτων ανά πάσα στιγμή κιβωτίου ταχυτήτων, με σκοπό να συγκεντρώσει δεδομένα που θα κάνουν τα αυτόνομα οχήματα να «αισθάνονται» τη δυναμική που αναπτύσσεται ανά πάσα στιγμή και έτσι να προσαρμόζουν ανάλογα τη συμπεριφορά τους.

Παράλληλα, σε μια βάση δεδομένων αναπαρίστανται τα χαρακτηριστικά κάθε οχήματος αλλά και επί μέρους τμημάτων του, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν στη μεγιστοποίηση της μακροζωίας του οχήματος.

Η εταιρεία συνεργάζεται με αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford και η Porsche, καθώς και με τους δήμους και τις οδικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία.

«Η μέθοδος της Tactile Mobility  μας βοηθά να συλλέγουμε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των οχημάτων και των οδών που υπερβαίνει τις πληροφορίες που μπορούν να αποκτηθούν με συμβατικά συστήματα αισθητήρων», δήλωσε ο επικεφαλής της ανάπτυξης της Porsche, ο Michael Steiner.

Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής προγραμματίζεται για την αρχή της επόμενης δεκαετίας, ανέφερε η Porsche.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube