Ford SYNC: Το νέο infotainment της Ford λανσάρεται στη Mustang Mach-E [video]

Ford SYNC: Το νέο infotainment της Ford λανσάρεται στη Mustang Mach-E [video]

Πώς λειτουργεί - Θα τοποθετηθεί αργότερα και σε άλλα μοντέλα της μάρκας. 

Η Ford παρουσίασε το νέο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας για πρώτη φορά στην Ευρώπη μέσω μιας διαδικτυακής εκδήλωσης, καθώς και το Remote Vehicle Setup, μία νέα λειτουργία που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να εξατομικεύουν το νέο τους αυτοκίνητο πριν καν το παραλάβουν διαμορφώνοντας εκ των προτέρων επιμέρους ρυθμίσεις - από επιθυμητά προφίλ οδήγησης έως και το χρώμα φωτισμού του εσωτερικού.

Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει ακόμα και τον κάθε οδηγό ξεχωριστά από το smartphone ή το μπρελόκ του και να ενεργοποιεί τις ρυθμίσεις του καθώς πλησιάζει στο αυτοκίνητο και πριν καν εισέλθει σε αυτό, ώστε κάθε μέλος της οικογένειας να μπορεί άμεσα να βιώνει τη δική του προσωποποιημένη εμπειρία οδήγησης, με επιλογές και ρυθμίσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του.

Το σύστημα εφαρμόζει έναν αλγόριθμο μηχανικής εκμάθησης για να κατανοεί καλύτερα τις συνήθειες του οδηγού με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, πηγαίνετε στο γυμναστήριο κάθε Παρασκευή; Τηλεφωνείτε στο σπίτι επιστρέφοντας από τη δουλειά; Η επόμενη γενιά του συστήματος SYNC θα μαθαίνει τις συνήθειες κάθε ιδιοκτήτη για να προβαίνει στις κατάλληλες υποδείξεις πλοήγησης και επικοινωνίας την κατάλληλη στιγμή, ώστε οι οδηγοί να είναι συγκεντρωμένοι στο δρόμο.

mob

Με τη Mustang Mach-E, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να διαμορφώνουν εκ των προτέρων το νέο τους όχημα πριν την παράδοση, χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία Remote Vehicle Setup. Το προφίλ εξατομίκευσης αποθηκεύεται στο cloud, ώστε όταν ο οδηγός παραλαμβάνει τα κλειδιά και κάνει για πρώτη φορά τη σύζευξη του smartphone του με τη νέα Mustang Mach-E, όλες οι ρυθμίσεις να μεταφέρονται στο όχημα. Έτσι, οι κουραστικές ρυθμίσεις της «πρώτης φοράς» ανήκουν στο παρελθόν, καθώς οι οδηγοί απλά μπαίνουν στο αυτοκίνητο και φεύγουν. Οι μελλοντικές over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεις θα επιτρέπουν επίσης εξατομίκευση των προεπιλεγμένων ραδιοφωνικών σταθμών πριν την παράδοση.

Η επόμενη γενιά του συστήματος SYNC προφέρει προηγμένες δυνατότητες αναγνώρισης φωνής σε απλή καθομιλουμένη γλώσσα, ώστε να μπορούν οι οδηγοί να είναι συγκεντρωμένοι στην οδήγηση, αντί να θυμούνται εντολές που αφορούν επιμέρους ρυθμίσεις. Το σύστημα κατανοεί το φυσικό, καθημερινό λόγο σε 15 γλώσσες της Ευρώπης, ώστε οι ιδιοκτήτες να μιλούν στο αυτοκίνητό τους όπως θα έκαναν με έναν συνοδηγό, ελέγχοντας τα πάντα - από λειτουργίες ψυχαγωγίας και πλοήγησης, μέχρι το περιβάλλον της καμπίνας και τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Για να προσφέρει τις καλύτερες απαντήσεις σε εντολές και ερωτήσεις, η επόμενη γενιά του συστήματος SYNC συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη της με αποτελέσματα από αναζητήσεις στο internet, ώστε οι πληροφορίες που δίνει για το πλησιέστερο εστιατόριο ή φαρμακείο να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβείς και ενημερωμένες.

ford

Τα Apple CarPlay και Android Auto είναι προ-εγκατεστημένα και προσφέρονται χωρίς έξτρα χρέωση. Η συνδεσιμότητα έχει βελτιωθεί περαιτέρω με το SYNC AppLink, με υποστηριζόμενες εφαρμογές, όπως οι what3words, Waze και Webex, να επιτυγχάνουν πιο ουσιαστική διάδραση μεταξύ οχήματος και smartphone.

Συνδεδεμένη πλοήγηση
Το νέο, συνδεδεμένο σύστημα πλοήγησης βοηθά τους οδηγούς να μειώνουν το χρόνο που ταξιδεύουν αποφεύγοντας καθυστερήσεις και αλλαγές διαδρομών λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης. Οι πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο παρέχονται κατά τόπους από τους ειδικούς της TomTom, ενώ η «in-vehicle» και «in-cloud» πλοήγηση από την Garmin διασφαλίζει στους οδηγούς τις καλύτερες διαδρομές για τον προορισμό τους. Οι τελευταίες εκδόσεις χαρτών είναι πάντα αποθηκευμένες στο όχημα, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα πλοήγησης ακόμα και σε περιοχές χωρίς σύνδεση δικτύου. Όταν οι οδηγοί φτάνουν στον προορισμό τους μπορούν να βλέπουν τη διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης στο δρόμο ή εκτός αυτού, σε πραγματικό χρόνο.

Η επόμενη γενιά του συστήματος SYNC θα διατίθεται σε επιλεγμένα μοντέλα της Ford στην Ευρώπη, ξεκινώντας με την πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E. Η νέα Mach-E αποτελεί την αιχμή του δόρατος σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη γκάμα εξηλεκτρισμένων οχημάτων Ford, ως ένα από τα 17 νέα, ηλεκτροκίνητα μοντέλα που η εταιρεία θα λανσάρει στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2021.

[Πηγή: Ford]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube