Ford F150 και σε κρεβατοκάμαρα [video]

Ford F150 και σε κρεβατοκάμαρα [video]

Η Ford παρουσιάζει μια νέα επιλογή για τα εμπρός καθίσματα του pick-up F150, η οποία μπορεί να τα μετατρέψει σε πραγματικές κουκέτες, με ειδική οσφυϊκή υποστήριξη.

Ford F150 Max recline seats

Το να πάρεις έναν υπνάκο στο αυτοκίνητο δεν είναι και ό,τι πιο βολικό -τον συναγωνίζεται μόνο μια μπράντα σε παλιό αντιτορπιλικό, ειδικά εάν η καμπίνα και η ανάκλιση του καθίσματος δεν είναι κατάλληλες ή είναι ελάχιστα ευρύχωρο. Δύο πράγματα που δεν ισχύουν για το Ford F150 με την ειδική επιλογή των «Max recline seats».

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να σκεφτεί ο οποιοσδήποτε, η ανάκλιση των εμπρός καθισμάτων αλά Ford απαιτεί μια συγκεκριμένη τεχνολογία, με πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας να κατατίθενται από το Μπλε Οβάλ. Ο Αμερικανός κατασκευαστής προσπαθεί έτσι να γοητεύσει τους επαγγελματίες που βρίσκονται για ώρες στον δρόμο ή σε εργοτάξια και που χρειάζονται διαλείμματα ύπνου για να ανακάμψουν. Και το ανήγαγε σε επιστήμη!

Ford F150 Max recline seats

Εκτός λοιπόν από τον μηχανισμό που επιτρέπει στα εμπρός καθίσματα να ανακλίνονται κατά 180°, το σύστημα περιλαμβάνει επίσης οσφυϊκή ρύθμιση στη λειτουργία ανάκλισης και ένα σύστημα στήριξης για το λαιμό. Το χειριστήριο για τη μετάβαση σε διαμόρφωση «κουκέτας» βρίσκεται απλώς στο ίδιο πάνελ με τα χειριστήρια των ηλεκτρικών παραθύρων. Από την άλλη, το μήκος του καθίσματος ύστερα από την ανάκλιση φαίνεται λίγο κοντό για έναν ενήλικο, ο οποίος πιθανότατα θα έχει μέρος των ποδιών του στον αέρα. Οπότε και ένα αναδιπλούμενο υποπόδιο θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί.

Δυστυχώς για όποιους θα ήθελαν να παραγγείλουν ένα F150 με «Max recline seats», η Ford προσφέρει αυτή την επιλογή μόνο στις δύο high-end εκδόσεις της γκάμας και όχι από τη βασική. Έτσι, στα μοντέλα XL και XLT με τιμή εκκίνησης $28.795 και $34.760 αντίστοιχα δεν μπορείς να το έχεις, οπότε πρέπει να επιλέξεις της έκδοση Lariat των $42.750 ή την έκδοση King Ranch των $52.990. Και ύστερα το μόνο που θα λείπει είναι ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης (τουλάχιστον Επίπεδου 4), για να έχεις τον απόλυτο προσωπικό τρόπο μεταφοράς, συνδυάζοντας το εργαλείο εργασίας και μια καμπίνα για ανάπαυση στα ταξίδια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube