Ford: Δωρεάν υπηρεσίες για συνδεδεμένα οχήματα στους Ευρωπαίους οδηγούς

Ford: Δωρεάν υπηρεσίες για συνδεδεμένα οχήματα στους Ευρωπαίους οδηγούς

Η εφαρμογή κινητού τηλεφώνου FordPass για συνδεδεμένα οχήματα γίνεται το δεξί χέρι του οδηγού

Η Ford προσφέρει δωρεάν στους Ευρωπαίους πελάτες της μία σειρά υπηρεσιών για συνδεδεμένα οχήματα, ώστε να ελέγχουν και να παρακολουθούν βασικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων τους από το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι οδηγοί έχουν πρόσβαση στα χαρακτηριστικά συνδεδεμένων οχημάτων μέσω της εφαρμογής FordPass που υποστηρίζει μία σειρά απομακρυσμένων υπηρεσιών (remote services), όπως έλεγχο κατάστασης οχήματος, στάθμης καυσίμου / υγρών, αυτονομίας, καθώς και κλείδωμα / ξεκλείδωμα θυρών.

Μέχρι πρότινος, υπηρεσίες για συνδεδεμένα οχήματα παρέχονταν σε αγοραστές καινούργιων οχημάτων στο πλαίσιο διετούς δοκιμαστικής συνδρομής. Η Ford καταργεί τώρα τα τέλη συνδρομής για τις περισσότερες από τις συνδεδεμένες υπηρεσίες της, εξοικονομώντας για τους οδηγούς έως και 600€ σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος.

Τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής FordPass

Με την εφαρμογή FordPass, οι οδηγοί μπορούν να εκκινούν το όχημά τους από απόσταση και να ρυθμίζουν μία ευχάριστη θερμοκρασία στην καμπίνα πριν ξεκινήσουν το ταξίδι – κάτι που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο για το ξεπάγωμα του παρμπρίζ ένα παγερό πρωινό.

Ο οδηγός λαμβάνει ειδοποιήσεις και ενημερώσεις για σημαντικά θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο, τα οποία ενδεχομένως θα χρειαστεί να επιλύσει, όπως η χαμηλή πίεση των ελαστικών ή ένας καμένος λαμπτήρας. Η εφαρμογή FordPass βοηθά επίσης τους αφηρημένους οδηγούς επισημαίνοντάς τους το ακριβές σημείο στο οποίο έχουν παρκάρει το αυτοκίνητό– όπως σε ένα πολυσύχναστο χώρο στάθμευσης.

Με τη δυνατότητα κλειδώματος / ξεκλειδώματος του οχήματος από απόσταση, οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν εάν ασφάλισαν το αυτοκίνητό τους πριν απομακρυνθούν από αυτό, ακόμα και να παρέχουν προσωρινή πρόσβαση σε κάποιο φίλο ή μέλος της οικογένειάς τους χωρίς τη χρήση κλειδιού.

Οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν και να «κατεβάζουν» εκτενείς αναφορές που σχετίζονται με πρόσφατα ταξίδια, ώστε να αναλύουν καλύτερα τη χρήση και το κόστος καυσίμου, αλλά και να τσεκάρουν τις αποστάσεις που διανύουν. Επιπλέον, οι διαδρομές μπορούν να προβάλλονται σε ένα χάρτη, ώστε να αποκαλύπτονται τα σημεία στα οποία εντοπίστηκε απότομο φρενάρισμα ή επιτάχυνση, διευκολύνοντας έτσι την πιο οικονομική οδήγηση.

Συνεργαζόμενο αυτόματα με τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας, το FordPass παρέχει επίσης υποστήριξη σε περίπτωση ακινητοποίησης λόγω βλάβης, ώστε οι οδηγοί να συνεχίζουν το ταξίδι τους με την ελάχιστη δυνατή καθυστέρηση. Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή αποστέλλει την τοποθεσία του οχήματος σε συνδυασμό με διαγνωστικές πληροφορίες στην οδική βοήθεια, ενημερώνοντας παράλληλα τους οδηγούς για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η τελευταία, καθώς και για την προβλεπόμενη ώρα άφιξής της. 5

Χαρακτηριστικά για ηλεκτροκίνητα οχήματα

Το FordPass προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που θα βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων, όπως το νέο Kuga Plug-In Hybrid και το ολοκαίνουργιο Explorer Plug-In Hybrid.

Πλέον των πληροφοριών που σχετίζονται με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την ηλεκτρική αυτονομία, η εφαρμογή FordPass βοηθά τους ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων να επωφεληθούν από οικονομικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας (εκτός ωρών αιχμής) επιτρέποντάς τους να προγραμματίζουν ανάλογα τη φόρτιση του αυτοκινήτου τους. Έχοντας προγραμματίσει την ώρα αναχώρησής τους, οι χρήστες του FordPass μπορούν επίσης να ενεργοποιούν τον κλιματισμό της καμπίνας ενώ το όχημα φορτίζει, ώστε η μπαταρία του οχήματος να παρέχει στη συνέχεια τη βέλτιστη δυνατή αυτονομία. Το FordPass περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία μέσω της οποίας μπορεί να εντοπίσει κανείς τους σταθμούς φόρτισης για ανεφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Τέλος, η εφαρμογή παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη χρήση καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και την ανακτημένη ενέργεια μέσω της αναγεννητικής πέδησης και την απόσταση που έχει διανυθεί αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση, Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνεται ένα οικονομικό στυλ οδήγησης για εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση των εκπομπών CO2.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube