FIA: Το απόλυτο αγωνιστικό κάθισμα είναι γεγονός [video]

FIA: Το απόλυτο αγωνιστικό κάθισμα είναι γεγονός [video]

Η FIA συνεργάστηκε με την κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας D2H δημιουργώντας από κοινού το απόλυτο αγωνιστικό κάθισμα. Το κόστος του οποίου μάλιστα δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Οι πιλότοι στα αγωνιστικά του WRC αλλά και όλοι όσοι οδηγούν αγωνιστικά «κλειστού τύπου», έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν. Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της FIA σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας D2H, δημιούργησαν το νέο υπερσύγχρονο μπάκετ (8855-2021) που θα εφοδιάζει κάθε καθαρόαιμο αγωνιστικό όχημα από δω και στο εξής. 

Είκοσι χρόνια μετά τη θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων ασφαλείας για τα αγωνιστικά καθίσματα, η FIA, είναι σε θέση να παρουσιάσει σήμερα το αποτέλεσμα της έρευνας και εξέλιξης πολλών ετών πάνω σε αυτά. Ως εκ τούτου, το κάθισμα 8855-2021 προσφέρει 60% υψηλότερη αντοχή σε σχέση με το προκάτοχο 8862-2009, χάρη σε νέας τεχνολογίας υλικά και το hi-tech κέλυφος που μπορεί να αντέξει σε επιταχύνσεις μεγαλύτερες των 42G.

wrc

«Αντί να εξελίξουμε το υπάρχον κάθισμα που χρησιμοποιεί η FIA αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο, με σύγχρονα υλικά και πρωτοποριακό σχεδιασμό», δήλωσε ο Matthew Hicks, επικεφαλής του προγράμματος της D2H. Και συμπλήρωσε ότι «Αυτό μας επέτρεψε να ελιχθούμε με μεγαλύτερη άνεση βρίσκοντας εν τέλει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της αντοχής και του κόστους, κάτι που ήταν και το ζητούμενο».

Οι δοκιμές εξέλιξης πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις της D2H, όπου ειδικοί βραχίονες ασκούσαν πιέσεις σε κάθε σπιθαμή του καθίσματος και ειδικά στις περιοχές του αυχένα, των πλευρών αλλά και της μέσης. Οι δυνάμεις που ασκήθηκαν αντιστοιχούν σε περισσότερους από 2 τόνους, με το κάθισμα να ανταπεξέρχεται άνετα στη δοκιμασία και τους ανθρώπους τόσο της FIA οσο και της D2H να δηλώνουν περήφανοι για το αποτέλεσμα. 

Εξίσου εντυπωσιακό όμως είναι και το γεγονός πως το κάθισμα παρότι εξαιρετικά προηγμένο, δε θα κοστίζει παραπάνω από 500 ευρώ.

Ο Adam Baker, υπεύθυνος για θέματα ασφαλείας στη FIA, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε σε όλους ένα νέο πρότυπο αγωνιστικό κάθισμα, υψηλής τεχνολογίας και χαμηλού κόστους. Αυτά δε μπορεί παρά να είναι εξαιρετικά νέα για σύσσωμο το μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και τους κατασκευαστές».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIA Safety (@fia_safety)

 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube