Ferrari: Πατέντα μαρτυρά τα σχέδια της για ένα ηλεκτρικό σούπερκαρ

Ferrari: Πατέντα μαρτυρά τα σχέδια της για ένα ηλεκτρικό σούπερκαρ

Πατέντα για ένα σούπερκαρ με ηλεκτρικό μοτέρ στο κέντρο και μπαταρίες στο πάτωμα κατέθεσε η Ferrari.

H Ferrari κατέθεσε πατέντα στις Η.Π.A. για ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό σούπερκαρ. Όπως απεικονίζεται στα σχέδια, το ηλεκτρικό μοτέρ είναι τοποθετημένο στο κέντρο μένοντας πιστό στην παράδοση, ενώ οι μπαταρίες βρίσκονται τοποθετημένες στο πάτωμα.

Οι μπαταρίες κάτω από τις θέσεις των επιβατών δείχνουν λεπτές αλλά έχουν μεγάλο πλάτος, ελευθερώνοντας έτσι χώρο στην καμπίνα. Πίσω από τους επιβαίνοντες, οι μπαταρίες φαίνεται να έχουν σημαντικά μεγαλύτερο όγκο.

Ferrari

Στα επίσημα έγγραφα που κατατέθηκαν, αναφέρεται ότι η πατέντα μπορεί να υποστηρίξει υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. 

Η υλοποίηση αυτής της πατέντας ίσως έρθει πιο σύντομα από ότι συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Θυμίζουμε ότι ο CEO της Ferrari, John Elkann, δήλωσε τον περασμένο Απρίλιο ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Cavallino Rampante θα κάνει ντεμπούτο το 2025.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η πατέντα βρει εφαρμογή και πλησιάζει πλέον ο καιρός όπου ακόμα και η Ferrari θα αρχίσει να αποχαιρετά σιγά σιγά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube