FCA και Voyage εξελίσσουν την αυτόνομη οδήγηση

FCA και Voyage εξελίσσουν την αυτόνομη οδήγηση

H Voyage συνεργάζεται με τη Fiat Chrysler Automobiles για την εξέλιξη και παραγωγή αυτοκινήτων αυτόνομης οδήγησης.

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Voyage συνεργάζεται με την Fiat Chrysler Automobiles για να παρέχει στις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Φλόριντα οχήματα αυτόνομης οδήγησης. Ο Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles (FCA) εστιάζει στην ταχεία ανάπτυξη των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης δημιουργώντας στρατηγικές συνεργασίες που ενισχύουν τις καινοτόμες πρωτοβουλίες. Σε αυτό το πλαίσιο, η Voyager θα προμηθευτεί από την FCA τo μοντέλο Chrysler Pacifica Hybrid με στόχο να ενσωματώσει στο αυτοκίνητο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που έχει εξελίξει.

Παράλληλα η FCA θα παρέχει τεχνική βοήθεια στη Voyage, ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επιτρέψει την ταχύτερη κατανόηση και εξέλιξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, γνώση πολύτιμη για την εξέλιξη των μελλοντικών οχημάτων. Η Voyage με τη βοήθεια της FCA θα μπορέσει να προσφέρει αυτόνομα οχήματα βοηθώντας ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες και παιδιά. Αρχικά η διάθεση των αυτόνομων Chrysler Pacifica Hybrid θα γίνει στις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Φλόριντα με στόχο να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια των Η.Π.Α.

fca

Η Voyage εξελίσσει εδώ και αρκετό καιρό συστήματα αυτόνομης οδήγησης χρησιμοποιώντας σαν βάση οχήματα της FCA και ειδικότερα το Chrysler Pacifica Hybrid που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα λόγω της ευρυχωρίας του και της υψηλής χωρητικότητας που έχουν οι μπαταρίες του υβριδικού του συστήματος. Η Fiat Chrysler Automobiles έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά στην εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, με μοντέλα παραγωγής, όπως οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio να προσφέρουν λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

[Πηγή: FCA] •

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube