Έτσι κατασκευάζεται η Bugatti Chiron των 2,3 εκ. ευρώ [video]

Έτσι κατασκευάζεται η Bugatti Chiron των 2,3 εκ. ευρώ [video]

Το 7λεπτο βίντεο μας δείχνει όλη την διαδικασία παραγωγής του hypercar των 1.500 ίππων.

Η Chiron ανήκει στα τελευταίας εσοδείας hypercars και αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τα αυτοκίνητα του είδους. Με έδρα το Molsheim, η Bugatti με την μακρά παράδοση στις υπερκατασκευές ανεβάζει διαρκώς τον πήχη σε όλους τους τομείς.

Με 8λιτρο W16 κινητήρα 1.500 ίππων, ροπή 163,1 kgm από τις 2.000 έως τις 6.000 rpm και αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες, η Chiron είναι ένα από τα πιο εξεζητημένα hypercar.

Από την στιγμή που θα υπογράψετε την παραγγελία και θα διαλέξετε τις επιλογές της αρεσκείας σας, η Chiron θα περάσει κάτι παραπάνω από έξι μήνες στο «Atelier» της Bugatti. Το Atelier είναι οι εγκαταστάσεις παραγωγής της φίρμας και βρίσκεται στο Molsheim της Αλσατίας, και αποτελεί το σπίτι της φίρμας από το 1909.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Bugatti Chiron "γράφει" 0-400-0 km/h σε 42" [video]

Στο Atelier των 1.000 τετραγωνικών μέτρων κατασκευάστηκε η Veyron και όλες τις οι εκδόσεις, και τώρα η Bugatti και οι 20 εξειδικευμένοι μηχανικοί της συναρμολογούν την ξεχωριστή και ιδιαίτερη Chiron των 1.800 διαφορετικών εξαρτημάτων.

Η διαδικασία συναρμολόγησης και κατασκευής προβλέπει στάση σε 12 σταθμούς, χωρίς ρομπότ, ξεκινώντας από το τμήμα συναρμολόγησης της μετάδοσης που έρχεται προσυναρμολογημένη από το εργοστάσιο κινητήρων της Volkswagen στο Salzgitter.

Λίγο πριν το αμάξωμα δεχθεί γυάλισμα και μια προστατευτική μεμβράνη, οι δοκιμαστές της Bugatti οδηγούν την Chiron με ταχύτητες που κυμαίνονται από 250 έως 300 km/h, και πριν δοθεί η τελική έγκριση την οδηγούν για άλλα 50 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube