Ελαστικά Bridgestone στη Lamborghini Huracán STO

Ελαστικά Bridgestone στη Lamborghini Huracán STO

Η Lamborghini επέλεξε τη Bridgestone ως προμηθευτή ελαστικών για τη νέα Huracán STO, η οποία θα φορά εξειδικευμένα ελαστικά Potenza.

Η Lamborghini επέλεξε τη Bridgestone ως προμηθευτή ελαστικών για το Lamborghini Huracán STO, ένα νέο σούπερ σπορ αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει το 2021. Ο βιώσιμος τρόπος εικονικής εξέλιξης ελαστικών από την Bridgestone συνέβαλε στην επίτευξη μέγιστων αποτελεσμάτων παρά την πανδημία COVID-19. Η εταιρεία κατασκεύασε ένα ελαστικό υψηλών επιδόσεων, ικανό να μεγιστοποιήσει την πρόσφυση, τον χειρισμό, τον έλεγχο και το σύνολο των επιδόσεων του Huracán STO.

Η τέλεια ένωση τεχνολογίας και σχεδιασμού

Τα ελαστικά Potenza της Bridgestone που εξελίχθηκαν ειδικά για το supercar Huracán STO της Lamborghini είναι το αποτέλεσμα μιας νέας συνεργασίας μεταξύ δύο ηγετικών εταιριών στον τομέα τους. Όπως το Lamborghini Huracán STO, τα εξειδικευμένα ελαστικά Bridgestone Potenza αποτελούν μία τέλεια ένωση τεχνολογίας και σχεδιασμού.

Το κλειδί για την επιτυχία του ελαστικού στη μεγιστοποίηση της απόδοσης του σούπερ σπορ αυτοκινήτου είναι ο συνδυασμός του σχεδιασμού του πέλματος και της χρήσης των τελευταίων τεχνολογιών αιχμής. Τα ελαστικά Potenza υιοθετούν έναν ασύμμετρο σχεδιασμό πέλματος για ενισχυμένη απόκριση διεύθυνσης και σταθερότητα στις στροφές και μία εσωτερική δομή στεφάνης που κατανέμει ομοιόμορφα την πίεση του αποτυπώματος κατά τη στροφή. Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με μια νέα σύνθεση γόμας πέλματος που ενισχύει την πρόσφυση, συνδράμουν ώστε οι επιδόσεις επιπέδου πίστας του Huracán STO να μεταφερθούν στους οδηγούς στο δρόμο.

Ένα νέο έργο

Χάρη στην ισχυρή συνεργασία που διατηρεί με την Lamborghini και την τεχνολογία εικονικής εξέλιξης, η Bridgestone πραγματοποίησε τη διαδικασία ανάπτυξης ελαστικών και πέτυχε τα μέγιστα αποτελέσματα παρά τους περιορισμούς που προκαλούνται από την πανδημία COVID-19.

Οι δυνατότητες της Bridgestone στον τομέα της εικονικής εξέλιξης ελαστικών αποδείχθηκαν ζωτικής σημασίας για τα ελαστικά Potenza ώστε να επιτύχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε δεδομένο χρονικό πλαίσιο, με τον κατασκευαστή των ελαστικών να δοκιμάζει διάφορους συνδυασμούς στο εικονικό του περιβάλλον και να ενσωματώνει την συμπεριφορά των ελαστικών στο σύστημα του οχήματος για να βρει τον ιδανικό συνδυασμό για την Lamborghini στον εικονικό προσομοιωτή οδήγησης. Αυτό οδήγησε σε μια διαδικασία που από την αρχή έως το τέλος υλοποιήθηκε με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο και με μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Το Lamborghini Huracán STO θα βγει στην παραγωγή από το 2021. Εκτός από το εξειδικευμένο για το δρόμο ελαστικό Potenza, η Bridgestone θα παρέχει επίσης μια έκδοση πίστας, που θα έχει έγκριση και για τον δρόμο και θα εφαρμόζει την τεχνολογία «αγώνων» για μεγιστοποίηση της απόδοσης του οχήματος, ειδικά σε στεγνό.

Σχολιάζοντας αυτήν την ανακοίνωση, ο Steven De Bock, VP Consumer Replacement και OE στη Bridgestone EMIA, δήλωσε: «Ήταν χαρά για την ομάδα μας να συνεργαστεί τόσο στενά με την Lamborghini για πρώτη φορά, και μάλιστα σε ένα τόσο συναρπαστικό έργο. Το Huracán STO αποτελεί ένα κορυφαίο τεχνολογικό δημιούργημα που αξίζει ένα ειδικά σχεδιασμένο ελαστικό που μπορεί να αναδείξει πλήρως τις δυνατότητές του. Μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι η Bridgestone έχει σχεδιάσει ένα κορυφαίο ελαστικό εξαιρετικών επιδόσεων. Ήταν φανταστικό για την ομάδα μας να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο έργο, που από πολλές απόψεις βρίσκεται τεχνολογικά στην κορυφή».

[Πηγή: Δελτίο Τύπου Bridgestone]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube