Δοκιμάζει συνθετικά καύσιμα σε 28 κινητήρες η Stellantis

Δοκιμάζει συνθετικά καύσιμα σε 28 κινητήρες η Stellantis

O Όμιλος Stellantis ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει 28 από τους θερμικούς κινητήρες που διαθέτει στη φαρέτρα του, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι μπορούν να λειτουργήσουν και με συνθετικά καύσιμα.

Stellantis

Ο Όμιλος Stellantis ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει τις δοκιμές σε 28 από τις οικογένειες θερμικών κινητήρων του, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι μπορούν να λειτουργήσουν και με συνθετικά καύσιμα.

Οι δοκιμές περιλαμβάνουν κινητήρες βενζίνης και ντίζελ από το 2014 έως και το 2029, με την Stellantis να ισχυρίζεται ότι τα συνθετικά καύσιμα θα δώσουν την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να μετατρέψουν το αυτοκίνητο τους σε ένα όχημα φιλικό προς το περιβάλλον, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν αλλαγές στο σύστημα καυσίμου ή να αγοράσουν ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο.

Stellantis

Επιπλέον, η Stellantis εκτιμά ότι τα συνθετικά καύσιμα θα εξοικονομήσουν 400 εκατ. τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το 2025 έως το 2050. Θυμίζουμε ότι από το 2014, ο όμιλος έχει κατασκευάσει στην Ευρώπη 28 εκατ. οχήματα που κινούνται με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Την ίδια στιγμή, τα συνθετικά καύσιμα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα που έχει θέσει η Stellantis για το 2038.

Stellantis

Τέλος, μπορεί η Stellantis να δίνει πράσινο φως στα συνθετικά καύσιμα και να προετοιμάζει τα μοντέλα της να τα υποδεχθούν, παράλληλα όμως μένει πιστή στο πλάνο και την υπόσχεση της που τη θέλει από το 2030 να πουλά στην Ευρώπη μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube