Daimler: Ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτροκινητήρα

Daimler: Ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτροκινητήρα

Η Daimler θα παράγει στο εργοστάσιο της στο Βερολίνο τον πρώτο της ηλεκτροκινητήρα.

Έφθασε λοιπόν η ώρα που οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές παγκοσμίως αρχίζουν να προσαρμόζουν τις γραμμές παραγωγής τους για τις ανάγκες των ηλεκτρικών τους μοντέλων. 

Ο όμιλος Daimler για παράδειγμα, ανακοίνωσε πως το ιστορικό του εργοστάσιο στο Βερολίνο, που κατασκευάζει μια ζωή… ντίζελ κινητήρες, εκσυγχρονίζεται προκειμένου να υποστηρίξει και την παραγωγή ηλεκτροκινητήρων.

mercedes

Το πρώτο «in-house» ηλεκτρομοτέρ του γερμανικού ομίλου, θα ζυγίζει σχεδόν τα μισά κιλά συγκριτικά με έναν ντίζελ και θα προσφέρει 7% μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα ηλεκτρικά μοτέρ που διαθέτει αυτή τη στιγμή στη γκάμα της η Mercedes-Benz. Ο συγκεκριμένος ηλεκτροκινητήρας έχει σχεδιαστεί από τη βρετανική φίρμα Yasa, με την οποία ο όμιλος Daimler αλλά και η AMG συνεργάζονται στενά τα τελευταία χρόνια.

Η αλλαγή πλεύσης στο εργοστάσιο του ομίλου στο Βερολίνο βέβαια, έχει θορυβήσει τους εργαζόμενους που φοβούνται για τις θέσεις εργασίας τους. Δικαίως, αφού η κατασκευή και συναρμογή ενός ηλεκτροκινητήρα είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση συγκριτικά με αυτήν ενός V6 ντίζελ.

Ωστόσο, μέχρι το 2030 οι εργαζόμενοι στη μονάδα του Βερολίνου είναι ασφαλείς καθώς το συνδικάτο τους έχει έρθει σε συμφωνία με τον όμιλο Daimler ούτως ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις. Από το 2030 και μετά βέβαια τα πάντα θα είναι ανοικτά…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube