Continental ShyTech Display: Η οθόνη του μέλλοντος [video]

Continental ShyTech Display: Η οθόνη του μέλλοντος [video]

Το νέο σύστημα πολυμέσων της Continental, το ShyTech Display, σάρωσε τα βραβεία σχεδιασμού ανοίγοντας διάπλατα νέους ορίζοντες στις ψηφιακές οθόνες των σύγχρονων αυτοκινήτων.

Η Continental AG, είναι ευρέως γνωστή για τα ελαστικά της. Η γερμανική εταιρεία όμως διακρίνεται και στον τομέα της κατασκευής αλλά και παραγωγής πρωτοποριακών προϊόντων για το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Τελευταίο δείγμα γραφής της, η οθόνη ShyTech, η οποία πρόσφατα σάρωσε τα βραβεία στον ευγνωσμένο διαγωνισμό σχεδίου της Γερμανίας (German Design Awards). Ο εν λόγω διαγωνισμός θεωρείται από τους ειδικούς ως ο κορυφαίος στο είδος του καθώς παρουσιάζει κάθε νέα «τάση» στη βιομηχανία, ενώ την επιτροπή απαρτίζουν experts του είδους όχι μόνο από τη Γερμανία αλλά και από πολλές ακόμα χώρες παγκοσμίως.

Shytech

Φέτος, η Continental κατάφερε να φέρει σπίτι της το «χρυσό» στην κατηγορία των αξεσουάρ αυτοκινήτων, με την οθόνη ShyTech. Ο Γερμανός κατασκευαστής περιγράφει την συγκεκριμένη οθόνη ως την κορυφαία λύση στις σύγχρονες τάσεις που ενσωματώνει άψογα την υψηλή ανάλυση, την κορυφαία τεχνολογία και την προσαρμοστικότητα. 

Το highlight της οθόνης SkyTech δεν είναι άλλο από τη δισδιάστατη διαδραστική επιφάνειας της η οποία έχει την ικανότητα να εμφανίζει αλλά και να εξαφανίζει τις ενδείξεις του πίνακα ελέγχου όταν δεν είναι απαραίτητο. 

Η Continental πιστεύει ότι η νέα της τεχνολογία επιτρέπει στους οδηγούς να παραμείνουν εστιασμένοι στα τεκταινόμενα του δρόμου και να μην αποσπάται η προσοχή τους από αυτόν, με «άχρηστες πληροφορίες» που συνεχώς εμφανίζονται στις σημερινές οθόνες.

Shytech

Η οθόνη ShyTech μπορεί να καλύψει όλο το πλάτος του ταμπλό, προσαρμόζεται σε δερμάτινες ή ξύλινες επιφάνειες και περιλαμβάνει όλες τις ενδείξεις-πληροφορίες που χρειάζεται ο σύγχρονος οδηγός. Για την ενεργοποίηση της οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες μεθόδους: μπορούν απλά να προσεγγίσουν με το χέρι τους στην επιφάνεια, να αγγίξουν την οθόνη ή να χρησιμοποιήσουν φωνητικές εντολές.

Η Continental δεν ανακοίνωσε το κόστος της συγκεκριμένης τεχνολογίας στην έκδοση παραγωγής της, έκανε γνωστό όμως ότι το λανσάρισμα της είναι προγραμματισμένο μέσα στο 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube