CES 2019: Το όραμα της Bosch για την αστική κινητικότητα

CES 2019: Το όραμα της Bosch για την αστική κινητικότητα

Στο CES στο Las Vegas, Σαλόνι υψηλής τεχνολογίας όπου επικεντρώνεται η αυτοκινητοβιομηχανία, η Bosch παρουσιάζει ένα αυτόνομο μικρό λεωφορείο. Ηλεκτρικό και συνδεδεμένο, προδιαγράφει την αστική μετακίνηση του αύριο.

Τα μίνι-λεωφορεία, συνδεδεμένα, κοινής χρήσης, ηλεκτρικά και αυτόνομα θα εισφέρουν στην αναμόρφωση της αστικής κινητικότητας του αύριο. Δεν είμαστε εμείς που το λέμε, αλλά η εγνωσμένης σοβαρότητας και αξιοπιστίας εταιρεία συμβούλων Roland Berger, η οποία εκτιμά ότι 2,5 εκατομμύρια οχήματα αυτού του τύπου θα κυκλοφορήσουν στον κόσμο μέχρι το 2025. Όπως ήδη συμβαίνει στη Γερμανία, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης…

Στο CES 2019, εμπορική έκθεση της ηλεκτρονικής ευρείας κατανάλωσης που δίνει όλο και περισσότερο χώρο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η προμηθεύτρια εξοπλισμού Bosch μόλις αποκάλυψε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που ενσωματώνει το όραμά της για ένα λεωφορείο πόλης του 21ου αιώνα, το οποίο θα είναι διαθέσιμο «on demand» και θα έρχεται απευθείας σε εσάς. To IOT EV Shuttle Concept.

Bosch Shuttle Bus of the future - CES 2019

Η κράτηση του αυτόνομου οχήματος χωρίς οδηγό θα γίνεται από το smartphone μέσω ενός κεντρικού συστήματος διαχείρισης που θα μπορούσε να επιβιβάσει σε άλλους επιβάτες στο δρόμο -συνολικά υπάρχουν τέσσερις θέσεις- που ακολουθούν μια παρόμοια διαδρομή, γεγονός που θα μειώσει το κόστος της μετακίνησης. Φυσικά, αυτό το λεωφορείο θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Από την πλευρά της ασφάλειας, το όχημα θα είναι εφοδιασμένο με όλα τα ραντάρ και τους αισθητήρες υπερήχων που θα του επιτρέπουν ασφαλή αυτόνομη οδήγηση. Από την πλευρά της άνεσης, μεγάλες ενσωματωμένες οθόνες θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τους επιβάτες για να παρακολουθήσουν video ή να πραγματοποιήσουν μια τηλεδιάσκεψη με συναδέλφους. Θέλετε περισσότερα; Οι ενσωματωμένες κάμερες θα εξασφαλίζουν ότι δεν θα ξεχάσεις τίποτα εγκαταλείποντας το όχημα, ενώ η καθαριότητά του θα ελέγχεται σε πραγματικό χρόνο. Τέλος, μια υπηρεσία «θυρωρού» θα παρέχει πληροφορίες οποιουδήποτε είδους.

Bosch Shuttle Bus of the future - CES 2019

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube