BMW, νέο Κέντρο Εξέλιξης της Μελλοντικής Κινητικότητας

BMW, νέο Κέντρο Εξέλιξης της Μελλοντικής Κινητικότητας

Η BMW βλέπει το μέλλον στο αυτόνομο αυτοκίνητο. Σε σημείο που να θέσει σε λειτουργία ένα νέο κέντρο δοκιμών στο Sokolov της Τσεχίας, με στόχο τη δοκιμή και την τελειοποίηση των αυτόνομων συστημάτων υποβοήθησης.

BMW Sokolov FMDC

Το Κέντρο Εξέλιξης της Μελλοντικής Κινητικότητας της BMW που στοίχισε €300 εκατ. καλύπτει έκταση 600 εκταρίων, με έξι πίστες για συνολικά 25 km ασφάλτου και απασχολεί 350 εργαζομένους.

Οι εγκαταστάσεις του νέου κέντρου προσομοιώνουν περιφερειακούς δρόμους υψηλής ταχύτητα, μεγάλους αυτοκινητόδρομους και κέντρα πόλεων. Δρόμοι που, όπως στην πραγματικότητα, διαπλέκονται τέλεια μεταξύ τους.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η BMW δρομολόγησε το πρότζεκτ του πεδίου δοκιμών στο Sokolov το 2017, για το οποίο είχαμε κάνει εκτενή αναφορά από τότε.

Η BMW σχεδιάζει να συνεχίσει τις δοκιμές στο Sokolov για «πολλές επόμενες δεκαετίες»

BMW Sokolov FMDC

Απαραίτητο χαρακτηριστικό, διότι η BMW θέλει να χρησιμοποιήσει το κέντρο δοκιμών πρωτίστως για την ανάπτυξη και εξέλιξη των in-house αυτόνομων συστημάτων υποβοήθησης.

Ο στόχος είναι να μπορεί να διαχειρίζεται όλο και περισσότερες καταστάσεις σε οποιαδήποτε κυκλοφοριακή συνθήκη.

BMW Sokolov FMDC

Η αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3 -όπου το αυτοκίνητο αναλαμβάνει όλες τα καθήκοντα εργασίες του οδηγού έως τα 60 km/h- αυτή τη στιγμή εξελίσσεται για τελειοποίηση προτού ενσωματωθεί στη νέα 5 Series και επικαιροποιήσει τεχνολογικά την υφιστάμενη 7 Series.

BMW Sokolov FMDC

Σημαντική λεπτομέρεια: Το Κέντρο Εξέλιξης της Μελλοντικής Κινητικότητας της BMW κατασκευάστηκε σε ένα ανενεργό τμήμα του τοπικού λιγνιτωρυχείου. Σε μια έκταση μάλιστα που δεν θα ανακτούσε τη σταθερότητά της πριν από 600 χρόνια. Εξ ου και η έγχυση 1.200 τσιμεντένιων πυλώνων κάτω από το κεντρικό κτίριο. Μια αναγκαιότητα προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του κτιρίου στον χρόνο και να μην κινείται... ανεξάρτητα.

[Πηγή bmwblog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube