BMW: Νέα, όγδοη γενιά, iDrive

BMW: Νέα, όγδοη γενιά, iDrive

Ευφυές, με πλήθος τεχνολογικών καινοτομιών, ελάχιστους φυσικούς διακόπτες αλλά και έντονη αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος, το νέο λειτουργικό σύστημα iDrive 8.0 της BMW είναι γεγονός και βρίσκει εφαρμογή για πρώτη φορά στην ηλεκτρική iX.

Πέρασαν σχεδόν δυο δεκαετίες από την ημέρα που η BMW παρουσίασε για πρώτη φορά την τεχνολογία iDrive. Έκτοτε, η εν λόγω τεχνολογία έγινε το απόλυτο trend στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τη βαυαρική φίρμα και φυσικά το σύνολο των κατασκευαστών, να εξελίσσουν συνεχώς τις εφαρμογές διαδραστικής λειτουργίας ανάμεσα σε οδηγό και αυτοκίνητο. Με το νέο όμως λειτουργικό σύστημα iDrive 8.0, η BMW, υπόσχεται ότι τίποτα πια δε θα θυμίζει το παρελθόν.

idrive

Το πρώτο μοντέλο που φέρει στη φαρέτρα του το εν λόγω σύστημα, είναι η iX. Θα ακολουθήσει, η επίσης ηλεκτρική i4 με το iDrive 8.0, να περνάει σιγά-σιγά σε όλα τα μοντέλα της BMW. Το σύστημα φέρει μια καμπυλωτή οθόνη που συνδυάζει δυο επιμέρους ψηφιακές οθόνες, μια 12,3’’ για τον πίνακα οργάνων και ακόμα μια, 14,9’’, στο κέντρο του ταμπλό. 

i1

Ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό, βρίσκεται φυσικά ο περιστροφικός διακόπτης του iDrive και γύρω από αυτόν, ελάχιστα πλήκτρα αφής. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η BMW, μείωσε τους φυσικούς διακόπτες στη νέα γενιά iDrive στο μισό.

i2

Το λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8, διαθέτει Intelligent Personal Assistant (ψηφιακός βοηθός) ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση του πληρώματος με το όχημα, με τον οδηγό, να μπορεί μάλιστα να δώσει και όνομα της αρεσκείας του στο ψηφιακό του «φίλο».

Επίσης, χάρη στο σύστημα «BMW ID», το iDrive 8.0, «μαθαίνει» τις συνήθειες του οδηγού ή των οδηγών -εάν είναι περισσότεροι οι χρήστες του αυτοκινήτου- και προσαρμόζεται σε αυτές. Για λόγους ασφαλείας βέβαια, ο εκάστοτε οδηγός, θα χρησιμοποιεί την εν λόγω εφαρμογή με το δικό του προσωπικό PIN. 

Οι επιλογές τώρα αλλά και οι ενδείξεις στις επιμέρους οθόνες αλλά και στο Ηead-Up Display, θα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμες, τόσο σε ότι αφορά τις πληροφορίες που επιθυμεί να λαμβάνει ο χρήστης όσο και στο χρωματικό αλλά και στο ευρύτερο εικονικό περιβάλλον του συστήματος. Στόχος της BMW ήταν η μίνιμαλ εικόνα σε εμφάνιση να συνδυαστεί με τη σωστή πληροφόρηση χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τα τεκταινόμενα στο δρόμο.  

Το iDrive 8.0, προφανώς και υποστηρίζει 5G συνδεσιμότητα, Apple CarPlay και Android Auto, ενώ μέσω του προγράμματος «My Modes» μπορεί κανείς να ρυθμίσει σύμφωνα με τα δικά του θέλω πλήθος συστημάτων του οχήματος, όπως το σύστημα διεύθυνσης, τις ρυθμίσεις του πλαισίου κ.α. 

Το iDrive 8.0, υπόσχεται επίσης, ότι θα εξελίσσεται συνεχώς χάρη στις τακτικές ενημερώσεις και αναβαθμίσεις όλων των εφαρμογών του από τη BMW.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube