BMW: Νέα διαδικασία βαφής με μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης

BMW: Νέα διαδικασία βαφής με μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης

Το σύστημα EcoPaintJet Pro είναι μια νέα διαδικασία επίστρωσης βαφής που εξελίχθηκε από την BMW, με τις δυνατότητες εξατομίκευσης των αυτοκινήτων της να είναι πιο μεγάλες από ποτέ.

Το όνομα BMW είναι ήδη συνυφασμένο με την ποιότητα, το στυλ και τις επιδόσεις. Τελευταία, ο κατασκευαστής από την Βαυαρία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις επιλογές χρωμάτων που διαθέτει στους πελάτες του μέσω του προγράμματος «individual paint program». 

Τα αυτοκίνητα «Μ» της εταιρίας σχετίζονταν πάντα με ειδικές παραλλαγές χρωμάτων με την Μ4 που κυκλοφορεί να υιοθετεί ένα σύστημα που επιτρέπει διαφορετικές επιστρώσεις βαφής και χρωμάτων να χρησιμοποιηθούν στο όχημα, χωρίς να χρειάζεται «μασκάρισμα».

Η BMW ισχυρίζεται πως η καινοτομία αυτή με το όνομα EcoPaintJet Pro αυξάνει την δυνατότητα εξατομίκευσης χρώματος στους αγοραστές της και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια επίστρωσης της βαφής. Η τεχνολογία αυτή ήδη δοκιμάζεται σε 19 Μ4 στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing. Σε αυτά τα οχήματα θα χρησιμοποιηθεί ειδική βαφή δυο τόνων με τις επιγραφές του λογότυπου της Μ4 να κοσμούν το καπό και το πορτμπαγκάζ τους.

BMW

Ο Milan Nedeljkovic, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, δήλωσε: «Πάντα έχουμε τις υψηλότερες προσδοκίες από την γραμμή παραγωγής μας ως προς την ψηφιοποίηση, την αποτελεσματικότητα και την βιωσιμότητα. Αυτή η έξυπνη τεχνολογία βαφής συνάδει με τις απαιτήσεις μας για μια καινοτόμα διαδικασία παραγωγής και προσφέρει περαιτέρω πλεονεκτήματα στους πελάτες μας».

Το σύστημα EcoPaintJet Pro λειτουργεί χωρίς ηλεκτροστατική βοήθεια αλλά με την μορφή jet. Η βαφή επιστρώνεται στο όχημα μέσα από μια οπή η οποία επιτρέπει υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας και μεταβλητό πάχος στην επίστρωση της βαφής. Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα δύο διαφορετικές αποχρώσεις για να δημιουργηθεί αντίθεση χρώματος.

Τέλος, σύμφωνα με την BMW με τη χρήση του συστήματος αυτού υπάρχει η δυνατότητα βαφής κάθε εξωτερικού κομματιού του αυτοκινήτου ξεχωριστά, δίνοντας έτσι την δυνατότητα για άπειρους συνδυασμούς χρωμάτων και αποχρώσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube