BMW iX: Παρκάρει, φορτίζει και πλένεται μόνη της [video]

BMW iX: Παρκάρει, φορτίζει και πλένεται μόνη της [video]

Η Bosch παρουσίασε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου ένα σύστημα αυτοματοποιημένου πάρκινγκ, στο οποίο μπορεί κανείς να αφήσει το αυτοκίνητό του ώστε αυτό να πλυθεί και να φορτίσει…αυτόνομα.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης είναι άλλο ένα από τα εντυπωσιακά συστήματα της σύγχρονης κινητικότητας. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο χρήστης του οχήματος (στην περίπτωσή μας μιας BMW iX), αφήνει σε μια ειδική περιοχή το αυτοκίνητό του και ακολούθως επιλέγει μέσω του smartphone του τις υπηρεσίες που επιθυμεί.

Μπορεί να επιλέξει το πλύσιμο ή και τη φόρτισή του, ενώ μετά το πέρας των διαδικασιών το αυτοκίνητο επιστρέφει στη θέση παρκαρίσματος. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί τις κάμερες και τους σένσορες τόσο του αυτοκινήτου όσο και του χώρου του πάρκινγκ, δίδοντάς του έτσι τη δυνατότητα να κινηθεί εντός αυτού με ασφάλεια.

Για τη φόρτισή του μεταβαίνει σε ειδικό χώρο όπου ένας ρομποτικός βραχίονας τοποθετεί το καλώδιο φόρτισης στην υποδοχή, ενώ αντίστοιχα αν έχει επιλεχθεί και το πλύσιμο από την εφαρμογή, το αυτοκίνητο μεταβαίνει στον αντίστοιχο χώρο.

BMW

Ο χρήστης μπορεί να ανακτήσει το αυτοκίνητό του επιλέγοντας μέσω του smartphone τη σχετική επιλογή ανά πάσα στιγμή, πληρώνοντας ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής για τις υπηρεσίες που επέλεξε.

Η Bosch εξελίσσει το συγκεκριμένο σύστημα από το 2015 και έχει συνεργαστεί γι’αυτό με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων και της Daimler. Μάλιστα ένα αντίστοιχο αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης έχει τοποθετηθεί στο μουσείο της Mercedes-Benz από το 2017.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube