Το BMW i Remote App κερδίζει Βραβείο Καινοτομίας CES 2015

Το BMW i Remote App κερδίζει Βραβείο Καινοτομίας CES 2015

Το BMW i Remote App για το Samsung Gear S smartwatch καταξιώνεται σε διεθνές επίπεδο.

Το BMW i Remote App για το Samsung Gear S smartwatch καταξιώνεται σε διεθνές επίπεδο: η καινοτόμος εφαρμογή της BMW διακρίθηκε στην κατηγορία “Software & Mobile Apps” στα διάσημα Βραβεία Καινοτομίας CES στη Νέα Υόρκη.

Η διεθνής Έκθεση Καταναλωτών Ηλεκτρονικών Ειδών - Consumer Electronics Show (CES) πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο στο Λας Βέγκας, και η προσεχής έκδοσή της πραγματοποιείται 6 - 9 Ιανουαρίου 2015. Με 3.500 εκθέτες, η CES θεωρείται από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του είδους. Στα πλαίσια της έκθεσης απονέμονται τα περίοπτα Βραβεία Καινοτομίας CES σε 20 κατηγορίες προϊόντων που φέτος επιλέχθηκαν στις 11 Νοεμβρίου 2014.

Η επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων συμμετοχών αποτελείται από ανεξάρτητους βιομηχανικούς σχεδιαστές, μηχανικούς και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Η κατηγορία “Software & Mobile Apps” βασίζεται σε κριτήρια όπως λειτουργικότητα, αισθητική απήχηση, φιλικότητα προς τον χρήστη και καινοτομία αιχμής. Το BMW i Remote App για το Samsung Gear S αναδείχτηκε από τις πλέον πρωτοποριακές κινητές εφαρμογές παγκοσμίως.

Καινοτομία, ευχρηστία και υψηλή λειτουργικότητα.
Το BMW i Remote App για το Samsung Gear S smartwatch είναι μία εφαρμογή η οποία συνδέει απευθείας τους οδηγούς με το BMW i όχημά τους μέσω ενός ρολογιού χειρός. Η εφαρμογή επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες  σε πραγματικό χρόνο, τις οποίες προβάλλει συνοπτικά στην αρχική οθόνη του ‘έξυπνου ρολογιού’: στην περίπτωση του BMW i3, για παράδειγμα, απεικονίζει όχι μόνο την ώρα αλλά και τη διαθέσιμη ηλεκτρική αυτονομία, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και – κατά τη διάρκεια  της διαδικασίας φόρτισης – τον εκτιμώμενο υπόλοιπο χρόνο φόρτισης. Χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής για κλικάρισμα στα δεδομένα που αποστέλλονται στο Gear S από το BMW i Remote App, ανοίγει ένα υπομενού με πιο λεπτομερείς πληροφορίες. Οι πληροφορίες αυτές προβάλλονται με την κλασική φινέτσα και το στυλ του BMW i. Ένα ακόμα υπομενού ενημερώνει το χρήστη για την τρέχουσα κατάσταση του οχήματος, όπως εάν κάποια από τις πόρτες, τα παράθυρα ή το πορτμπαγκάζ είναι ανοιχτά.

Η προηγμένη ρύθμιση του κλιματισμού της καμπίνας που επίσης ελέγχεται από το Samsung Gear S, θεωρείται βασικός παράγοντας στην επέκταση της αυτονομίας του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο, το εσωτερικό μπορεί να προθερμαίνεται εύκολα και άνετα, ενώ το όχημα είναι ακόμα συνδεδεμένο στην ηλεκτρική παροχή. Αυτό δεν επηρεάζει τη διαδικασία φόρτισης.

Το BMW i Remote App για το Samsung Gear S αποτελεί μία ακόμα απόδειξη του πόσο γρήγορα η BMW μπορεί να ανταποκρίνεται στην ταχεία εξέλιξη της καινοτομίας στον τομέα των συνδεδεμένων οχημάτων, αντλώντας πληροφορίες από υπηρεσίες και εφαρμογές του BMW ConnectedDrive για τη δημιουργία ευφυών λύσεων.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube