To αυτόνομο VW ID. Buzz δοκιμάζεται στο Μόναχο [video]

To αυτόνομο VW ID. Buzz δοκιμάζεται στο Μόναχο [video]

Με τον ίδιο τον Herbert Diess στο πίσω κάθισμα το αυτόνομο VW ID. Buzz βγήκε στους δρόμους του Μονάχου σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.

Ένα αυτόνομο VW ID. Buzz βγήκε για πρώτη φορά στους δρόμους σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας, στο Μόναχο της Γερμανίας, με την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης να κάνει επίδειξη της τεχνολογίας της στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης και των λογισμικών που έχει εξελίξει.

Ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Herbert Diess, κάθισε στο πίσω κάθισμα και απόλαυσε μια... αυτόνομη βόλτα. Το πρωτότυπο ID. Buzz ήταν εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που έχει να κάνει με την αυτόνομη οδήγηση που εκτός των άλλων περιλαμβάνει αισθητήρες lidar και ραντάρ, καθώς και κάμερες για πλοήγηση, χαρτογράφηση και σχεδιασμό διαδρομής.

Volkswagen Buzz

Η VW για να εξελίξει την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης συνεργάζεται με την startup Argo AI, μια εταιρεία που υποστηρίζεται από τη Ford Motor Co. Ο στόχος είναι να εισαχθεί μια υπηρεσία αυτόνομης οδήγησης ride-pooling στο Αμβούργο έως το 2025 και τελικά να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς και παράδοσης αγαθών στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο VW ID. Buzz [video]

«Θέλουμε να είμαστε μέρος του συστήματος δημόσιων μεταφορών στο μέλλον», δήλωσε ο Christian Senger, υπεύθυνος για την αυτόνομη οδήγηση στα επαγγελματικά οχήματα της VW. «Πιστεύουμε ότι η αυτόνομη οδήγηση είναι σαφώς πιο ασφαλής σε σύγκριση με το να έχουμε έναν άνθρωπο στο τιμόνι, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς». Παρόλα αυτά, στη διάρκεια της δοκιμαστικής αυτής βόλτας, στο τιμόνι του VW Buzz υπήρχε ένας οδηγός για το... ο μη γένοιτο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube