Αυτό είναι το σεληνιακό όχημα που εξελίσσει η Toyota [video]

Αυτό είναι το σεληνιακό όχημα που εξελίσσει η Toyota [video]

Aνακοινώθηκε και επίσημα η συνεργασία της εταιρείας με την Japan Aerospace Exploration Agency. 

Η Ιαπωνία φιλοδοξεί να στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι και η Toyota θέλει να βοηθήσει με αυτό. Η Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) και η Toyota Motor Corporation είχαν ανακοινώσει τη συνεργασία τους στο συγκεκριμένο σχέδιο με στόχο την κατασκευή ενός σεληνιακού οχήματος που θα κινείται από ένα σύστημα ενεργειακών κυψελών και το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει και ανθρώπους. 

Τώρα προχώρησαν σε περισσότερες αποκαλύψεις σε σχέση με το πλάνο συνεργασίας τους. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της JAXA, τον Koichi Wakata, ο οργανισμός σχεδιάζει να έχει έτοιμο ένα τέτοιο σεληνιακό όχημα το 2029, για αποστολές σεληνιακής εξερεύνησης που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη δεκαετία του 2030. «Για την εκτεταμένη επανδρωμένη εξερεύνηση του φεγγαριού, ένας όχημα που να μπορεί να διανύσει περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα σε τέτοια περιβάλλοντα είναι μια αναγκαιότητα. Η φιλοσοφία της «κινητικότητας» της Toyota ανταποκρίνεται σε τέτοιες απαιτήσεις αποστολής », δήλωσε ο Wakata.

Το όχημα καλείται να αντιμετωπίσει ακραίες συνθήκες στο φεγγάρι, όπου η βαρύτητα είναι το ένα έκτο της γης και το έδαφος αποτελείται από κρατήρες, γκρεμούς και λόφους. Επιπλέον, θα πρέπει να αντέχει τις συνθήκες ακτινοβολίας και θερμοκρασίας που είναι πολύ πιο σκληρές από εκείνες της Γης, καθώς και ένα περιβάλλον εξαιρετικά υψηλού κενού.

Οι πρώτες λεπτομέρειες περιγράφουν ένα όχημα με μήκος 6 μέτρων και ύψος 3,8 μέτρων που προσφέρει ένα ζωτικό χώρο για το πλήρωμά του της τάξης των 13 κυβικών μέτρων. Είναι σχεδιασμένο για να φιλοξενεί δύο άτομα σε τακτική βάση και τέσσερα άτομα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Μπορούμε επίσης να διακρίνουμε ότι έχει έξι τροχούς

Από την πλευρά του, ο ο CEO της Toyota Akio Toyoda δήλωσε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που, για αυτό το έργο η Japan Aerospace Exploration Agency εμπιστεύτηκε την Toyota που διαχρονικά έχει αποδείξει την αξιοπιστία των οχημάτων της και την κορυφαία τεχνολογιών των κυψελών καυσίμου». 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube