Magna «Breakthrough Lightning», το φωτεινό αμάξωμα [video]

Magna «Breakthrough Lightning», το φωτεινό αμάξωμα [video]

Με την τεχνολογία «Breakthrough Lightning», η κατασκευάστρια εξοπλισμού και προμηθεύτρια Magna, προτείνει να μετατρέψει τα πάνελ του αμαξώματος σε ένα κινούμενο φωτεινό στοιχείο.

Magna Breakthrough Lightning

Η Magna έχει αναπτύξει την τεχνολογία «Breakthrough Lightning» που μετατρέπει την πίσω πόρτα ενός αυτοκινήτου σε κινούμενο φωτιστικό πάνελ, μετατρέποντάς την σε στοιχείο φωτισμού. Αυτή η καινοτομία επιτρέπει την ενσωμάτωση φωτιζόμενων οθονών και τεχνολογίας φωτισμού απευθείας στο πάνελ του αμαξώματος, παρέχοντας μεγαλύτερη ελευθερία στον σχεδιασμό και στην ανάλαφρη κινούμενη εικόνα. Εκτός από τη διασκεδαστική πτυχή αυτής της τεχνολογίας, οι εφαρμογές ασφάλειας και επικοινωνίας έχουν πραγματικό ενδιαφέρον. 

Συγκεκριμένα, η τεχνολογία «Breakthrough Lightning» της Magna ενσωματώνεται στο υλικό (π.χ. πάνελ του αμαξώματος) μέσω διαφάνειας και γίνεται ορατή μόνο όταν ενεργοποιηθεί. Μπορεί επομένως να διαμορφωθεί απευθείας στο σχήμα του αμαξώματος μέσω της χρήσης θερμοπλαστικών υλικών. Προσφέρει δε, μεγαλύτερη  -σχεδόν απεριόριστη- ελευθερία όσον αφορά το σχήμα και τα χρώματα για τον φωτισμό της. Αυτή η βελτιστοποιημένη ενσωμάτωση προφανώς και θα έχει αντίκτυπο στο κόστος παραγωγής.

Magna Breakthrough Lightning

Η νέα τεχνολογία «Breakthrough Lightning» εκτιμάται ότι θα έχει διττή εφαρμογή. Από τη μια έχουμε τους σχεδιαστές που αναμένεται να δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια τεχνολογία που τους επιτρέπει να διευρύνουν τις δυνατότητές τους να παίζουν με τις φωτεινές φόρμες για να δημιουργήσουν την φωτεινή υπογραφή των μοντέλων. 

Από την άλλη, έχουμε τους σχεδιαστές συστημάτων υποβοηθούμενης ή αυτόνομης οδήγησης που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ίδια τεχνολογία για λόγους επικοινωνίας με το άμεσο περιβάλλον του οχήματος. Αξιοποιώντας μια μεγάλη επιφάνεια και τις δυνατότητες των χρωμάτων θα μπορούσαν να κοινοποιούν πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια σε άλλους χρήστες του δρόμου. 

Magna Breakthrough Lightning

Αυτές οι εφαρμογές δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν στην αγορά και από άλλος προμηθευτές και κατασκευαστές συστημάτων, καθώς η Magna ανακοινώνει την έναρξη παραγωγής της τεχνολογίας «Breakthrough Lightning» ήδη από το 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube