Υπέρηχοι αντί για υαλοκαθαριστήρες στις μελλοντικές McLaren

Υπέρηχοι αντί για υαλοκαθαριστήρες στις μελλοντικές McLaren

Με τη νέα τεχνολογία που εξελίσσουν οι Βρετανοί πρόκειται να καταργήσουν εντελώς τους υαλοκαθαριστήρες από τα αυτοκίνητα δρόμου τους.

Ένα σύστημα υπερήχων που θα διώχνει όχι μόνο το νερό αλλά και κάθε είδους λεκέ από το παρμπρίζ εξελίσσει η McLaren, αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα σε μαχητικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της McLaren Frank Stephenson η βρετανική εταιρία ετοιμάζει ένα σύστημα που θα αντικαταστήσει τους συμβατικούς υαλοκαθαριστήρες στα μελλοντικά της μοντέλα. Η εκπομπή υπερήχων συχνότητας 30 kHz θα καθαρίζει στη στιγμή το παρμπρίζ από νερό αλλά και από οτιδήποτε άλλο βρεθεί πάνω του όπως χιόνι, λάσπη ή νεκρά έντομα.

Η κατάργηση των υαλοκαθαριστήρων θα έχει οφέλη σε αεροδυναμική και σε βάρος, ενώ και η ορατότητα κατά την οδήγηση σε βροχή θα είναι καλύτερη. Με το νέο σύστημα δεν θα χρειάζεται μάλιστα ούτε η διαδικασία ξεπαγώματος του παρμπρίζ που ταλαιπωρεί αρκετούς κατοίκους χωρών με ψυχρό κλίμα. Η υπάρχουσα McLaren MP4-12C πάντως δεν θα προλάβει μάλλον αυτή την εξέλιξη. Το σύστημα θα λανσαριστεί σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο της McLaren.

[Πηγή: World Car Fans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube