Willie: Ένα διάφανο λεωφορείο με εξωτερικές οθόνες LCD [video]

Willie: Ένα διάφανο λεωφορείο με εξωτερικές οθόνες LCD [video]

Μια ιδέα του Πολωνού σχεδιαστή Tad Orlowski αλλάζει την εικόνα που έχουμε για τα αστικά λεωφορεία.

Ένα λεωφορείο ντυμένο με διάφανες οθόνες LCD είναι ελκυστικό τόσο για τους κατοίκους της πόλης στην οποία θα κινείται, όσο και για τους διαφημιζόμενους σε αυτό. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο σχεδιαστής του, Tad Orlowski.

Το λεωφορείο του Tad Orlowski είναι ξεχωριστό σε κάθε τομέα. Σε αντίθεση με τα συμβατικά αστικά λεωφορεία που έχουν απλά στη σχεδίαση πλαίσια, αυτό εδώ είναι μεν εντελώς τετραγωνισμένο εξωτερικά, αλλά με ένα πολύ ενδιαφέρον σχέδιο για τον σκελετό του.

Όλες οι εξωτερικές επιφάνειες καλύπτονται από διάφανες οθόνες LCD. Έτσι οι επιβάτες του λεωφορείου μπορούν να βλέπουν ανενόχλητοι έξω την ίδια στιγμή που στους εξωτερικούς παρατηρητές προβάλλονται εικόνες. Όπως διαφημίσεις ή νέα της πόλης όταν το λεωφορείο κινείται ή το αναλυτικό δρομολόγιό του όταν σταματάει σε μια στάση.

«Ήθελα να δείξω πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά μας» δήλωσε ο Tad Orlowski. Υποστηρίζει μάλιστα ότι δύο μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ιδέα του. Λέτε να δούμε αυτό το φουτουριστικό λεωφορείο να γίνεται πραγματικότητα;

[Πηγή: Car Design News / Wired]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube