Volvo ROAR, αυτοματοποιημένη αποκομιδή απορριμμάτων [video]

Volvo ROAR, αυτοματοποιημένη αποκομιδή απορριμμάτων [video]

Η Volvo έδωσε στη δημοσιότητα video με το νέο της πρότζεκτ για αυτοματοποιημένη αποκομιδή απορριμμάτων από τους κάδους στο όχημα.

Το πρότζεκτ ROAR (RObot based Autonomous Refuse handling), της οποίας το πρωτότυπο ξεκίνησε τις δοκιμές, σχεδιάστηκε για να αδειάζει αυτόνομα τους κλάδους απορριμμάτων στο απορριμματοφόρο όχημα.

Το κέρδος είναι ότι πλέον δεν χρειάζεται το όχημα εκτός από τον οδηγό, προσωπικό που θα ασχολείται με την αποκομιδή, προκειμένου να μετακινεί τους κάδους και να χειρίζεται χειροκίνητα το σύστημα ανατροπής.

Το αρχικό κόνσεπτ ενέπλεκε απλώς ένα ρομπότ που βασιζόταν σε χάρτες των γειτονιών και πιθανότατα στις θέσεις των κάδων (καθώς και σε GPS, LiDAR και επιταχυνσιόμετρα) προκειμένου να πλοηγηθεί. Η νέα έκδοση, χρησιμοποιεί ένα drone που απογειώνεται από την οροφή του απορριμματοφόρου, που είναι τα «εναέρια μάτια» του ROAR, και ειδοποιεί πότε ο κάδος απορριμμάτων βρίσκεται στη θέση του και όχι πού υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι.

H Volvo συνεργάστηκε με προπτυχιακούς φοιτητές από τρία πανεπιστήμια -Chalmers University of Technology, Mälardalen University και Penn State University- για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει το πρωτότυπο σε μόλις τέσσερις μήνες. «Προβλέπουμε ένα μέλλον με περισσότερο αυτοματισμό», είπε σε δήλωσή του ο Per-Lage Götvall, πρότζεκτ μάνατζερ για την ανάπτυξη των ρομπότ στη Volvo. «Το πρότζεκτ αυτό αποσκοπεί στο να ενισχύσει τη φαντασία μας, να δοκιμάσει νέα κόνσεπτ που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν μεταφορικές λύσεις του μέλλοντος», κατέληγε η ανακοίνωση του Götvall.

[Πηγή Volvo]  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube