Virtual Windscreen από Jaguar και Land Rover [video]

Virtual Windscreen από Jaguar και Land Rover [video]

Οι Jaguar και Land Rover παρουσίασαν το νέο σύστημα Virtual Windscreen που ισχυρίζονται ότι βελτιώνει τις συνθήκες οδήγησης σε δρόμο και πίστα.

Το σύστημα Virtual Windscreen μετατρέπει όλο το παρμπρίζ σε μια τεράστια οθόνη, προβάλλοντας κύριες πληροφορίες, όρια ταχύτητας και πληροφορίες πλοήγησης.

Η Jaguar ισχυρίζεται επίσης ότι το Virtual Windscreen θα μπορούσε να έχει και αγωνιστική χρήση σε πίστα, προβάλλοντας μια ποικιλία πληροφοριών που περιλαμβάνουν:
- Εικόνα-φάντασμα του αυτοκινήτου ή άλλου αυτοκινήτου από τον προηγούμενο γύρο
- Εικονικούς κώνους για εκπαίδευση οδηγού
- Εικονικές αγωνιστικές γραμμές για να σου δείχνουν τα πατήματα πού θα φρενάρεις, πού θα είσαι με σταθερό γκάζι και πού θα πατήσεις τέρμα το γκάζι.

Οι Jaguar και Land Rover εξελίσσουν ακόμη την ενσωμάτωση και άλλων συστημάτων εκτός από Virtual Windscreen, όπως καντράν 3D, κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες και σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών που ελέγχει τα πάντα, από τα σκιάδια μέχρι τον πίσω καθαριστήρα.

Ο Δρ. Wolfgang Epple, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Τεχνολογία της Jaguar Land Rover, δήλωσε για το Virtual Windscreen  και ανάλογα συστήματα ότι «Εργαζόμαστε πάνω σε ερευνητικά πρότζεκτ και θα παρέχουν στον οδηγό καλύτερη πληροφόρηση, προκειμένου να εμπλουτιστεί η οδηγική εμπειρία του».

[Πηγή Jaguar Land Rover]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube