Τετρακύλινδρα μοτέρ στις επόμενες Porsche Boxster & Cayman

Τετρακύλινδρα μοτέρ στις επόμενες Porsche Boxster & Cayman

Το downsizing συνεχίζεται για την Porsche, με τετρακύλινδρους κινητήρες που θα αποδίδουν έως και 400 PS.

Οι φήμες που ήθελαν την επόμενη γενιά των Porsche Boxster και Cayman να εφοδιάζεται με τετρακύλινδρους κινητήρες επιβεβαιώνεται από τα χείλη του επικεφαλής της εταιρίας Matthias Müller.

Το πρώτο βήμα έγινε με την τοποθέτηση κινητήρα V4 στην αγωνιστική Porsche 919 Hybrid. Αυτή η κίνηση ανάβει το πράσινο φως για την τοποθέτηση αντίστοιχα μικρών μοτέρ και στα μοντέλα παραγωγής της εταιρίας, τα οποία όμως θα διατηρήσουν την επίπεδη διάταξη.

Ο Matthias Müller ήταν κατηγορηματικός: «Θα συνεχίσουμε τη στρατηγική του downsizing και θα εξελίξουμε έναν νέο τετρακύλινδρο κινητήρα για τις Boxster και Cayman επόμενης γενιάς. Δεν εξαιρούμε την εταιρία μας από την προσπάθεια μείωσης των εκπομπών CO2». Ο Müller αποκάλυψε μάλιστα ότι το νέο τετρακύλινδρο μοτέρ της Porsche που θα χρησιμοποιεί turbo θα αποδίδει «έως 400 PS». Άρα θα μπορεί να υποστηρίξει και εκδόσεις ακόμα δυνατότερες από τις σημερινές κορυφαίες Boxster και Cayman GTS.

Άλλο ένα μοντέλο της Porsche που θα χρησιμοποιεί τετρακύλινδρους κινητήρες, με συμβατική διάταξη σε σειρά σ' αυτή την περίπτωση, είναι η Macan. Η τετρακύλινδρη έκδοση του μικρού SUV της Porsche αναμένεται πριν το τέλος του 2014.

[Πηγή: Auto Week]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube