Test drive: To Modular Robotic Vehicle της NASA [video]

Test drive: To Modular Robotic Vehicle της NASA [video]

Δείτε τις δυνατότητες του ηλεκτροκίνητου διαστημικού Modular Robotic Vehicle (MRV) της NASA σε ένα test drive στη… Γη

Όταν μιλάμε για ηλεκτροκίνηση ο νους μας τρέχει στην Tesla, στην Google και εσχάτως στις εταιρείες, όπως η BMW, που ασχολούνται σοβαρά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την τεχνολογία τους.

Ξεχνάμε όμως την πρώτη διδάξασα που στο «γκαράζ» της διαθέτει μόνο τέτοια τροχοφόρα. Τη NASA! Οπότε δεν ήταν ανώφελο να πάρουμε μια ιδέα για το τελευταίο όχημα της National Aeronautics and Space Administration των ΗΠΑ, Κάτι θα σκαμπάζουν κι αυτοί από ηλεκτροκίνηση.

Η πιο πρόσφατη παρουσίαση της NASA για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ακούει στο διόλου πρωτότυπο όνομα Modular Robotic Vehicle (MRV). Το ηλεκτροκίνητο αυτό όχημα μοιάζει με αυτοκινητάκι του γκολφ, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το κομμάτι του εξοπλισμού σύντομα θα χρησιμεύσει ως βάση για τη δοκιμή των rover που θα ταξιδέψουν σε άλλους πλανήτες, όπως ο Άρης.

Το Modular Robotic Vehicle της NASA κινείται από τέσσερις ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες, από έναν σε κάθε τροχό, οι οποίο τροχοί μπορούν να ολοκληρώσουν περιστροφή 180 μοιρών, διασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη ελιγμική δυνατότητα στο MRV. Όχι πως θα υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης στον Άρη, αλλά η ευκολία αυτή επιτρέπει στο MRV γρήγορη και εύκολη ολίσθηση, περιστροφική κίνηση και πιο ακριβείς και αποτελεσματικούς ελιγμούς.

Για να γίνουν τα πράγματα δε ακόμα πιο ευχάριστα, φυσικά και δεν θα έπρεπε να σκεφτόμαστε ένα αστροναύτη στο τιμόνι αυτού του MRV σε κάποιον πλανήτη. Το ηλεκτροκίνητο Modular Robotic Vehicle μπορείς να το κουμαντάρεις με τηλεχειρισμό και μάλιστα σε μια ευρεία γκάμα από λειτουργίες.

Ας το έχουν λοιπόν υπόψη τους οι εταιρείες. Έτσι και μόνο ως τροφή για σκέψη.

[Πηγή CNN]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube