Τα αυτόνομα μοντέλα της Google παίρνουν τους δρόμους [video]

Τα αυτόνομα μοντέλα της Google παίρνουν τους δρόμους [video]

Η Google ανακοίνωσε ότι τα πρωτότυπά της για την αυτόνομη οδήγηση έχουν εξελιχτεί αρκετά, έτσι ώστε η εταιρεία θα ξεκινήσει τις δοκιμές σε δημόσιους δρόμους.

Η Google αρχικά θα ξεκινήσει τις δοκιμές αυτές με λίγα κομμάτια, βγάζοντάς τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης στους δρόμους και σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας, γύρω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Mountain View, στην California.   

Η μέγιστη ταχύτητα των πρωτοτύπων θα περιορίζεται στα 40 και κάτι km/h (25 mph) και κάθε μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με αφαιρούμενα τιμόνι, γκάζι και φρένο, οπότε και ο «οδηγός ασφαλείας» θα μπορεί να επέμβει αν κρίνει πως είναι απαραίτητο.

Ωστόσο, η Google πιστεύει ότι αυτό είναι μάλλον απίθανο, καθώς τα πρωτότυπα χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό με τον υφιστάμενο στόλο των crossover Lexus RX450h που χρησιμοποιούνται για «μουλάρια αυτόνομης οδήγησης». Αυτοκίνητα που έχουν ήδη διανύσει 2,7 εκατ. χιλιόμετρα σε δημόσιους δρόμους με μόλις ένδεκα ατυχήματα, εδώ και έξι χρόνια οπότε και ξεκίνησε το πρότζεκτ, εκ των οποίων τα δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα έχουν γίνει «αυτόνομα».

Η Google δήλωσε ότι ο στόλος αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας έχει ήδη ενσωματώσει το ισοδύναμο 75 χρόνων τυπικής αμερικανικής οδηγικής εμπειρίας.

[Πηγή Google]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube