Renault-Nissan: 10 αυτόνομα οχήματα μέχρι το 2020

Renault-Nissan: 10 αυτόνομα οχήματα μέχρι το 2020

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής με μικρή αύξηση της τιμής.

Η συμμαχία Renault-Nissan επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει πάνω από 10 αυτόνομα αυτοκίνητα μέχρι το 2020, με την συγκεκριμένη τεχνολογία να τοποθετείτε σε μοντέλα ευρείας παραγωγής και προσιτής τιμής.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα θα προσφέρονται στις αγορές των Η.Π.Α., της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Ευρώπης, και θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Έως τώρα, δεν έχει επιβεβαιωθεί ποια μοντέλα θα φέρουν αυτή την τεχνολογία, αλλά η επόμενη γενιά του Leaf που παρουσιάστηκε σαν πρωτότυπο IDS(φωτο), είναι ένας υποψήφιος.

Ακόμα, η συμμαχία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια νέα σουίτα εφαρμογών συνδεσιμότητας, που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των μοντέλων να είναι σε διαρκεί επαφή με το γραφείο, τα κοινωνικά δίκτυα και άλλα.

Τα τελευταία νέα της συμμαχίας ήρθαν από το Κέντρο Ερευνών που εδρεύει στο Silicon Valley της California, με το αφεντικό Carlos Ghosn να αναφέρει ότι είναι προσηλωμένοι στους μηδενικούς ρύπους και τους μηδενικούς θανάτους από τροχαία. Για αυτό και εξελίσσουν τόσο γρήγορα την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης για αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube