Φώτα laser για το BMW i8

Φώτα laser για το BMW i8

Η BMW ανακοίνωσε ότι το i8 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα φορά εμπρός φώτα laser.

Το 2011, η BMW παρουσίασε το πρωτότυπο Vision Connected Drive που είχε εμπρός φώτα laser. Σήμερα, η BMW δηλώνει ότι είναι έτοιμη να διαθέσει φώτα αυτής της τεχνολογίας σε μοντέλο παραγωγής.

Αρχής γενομένης από το προσεχές φθινόπωρο, το BMW i8 θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο που θα ενσωματώνει προαιρετικά την τεχνολογία BMW Laser Light στα φώτα του.

Σε σύγκριση με τα στάνταρ φώτα LED, οι λάμπες laser του i8 θα είναι ενεργειακά 30% πιο αποδοτικές, χώρια που θα φωτίζουν πολύ καλύτερα το δρόμο. Η BMW αναφέρει ότι  ακτίνα φωτισμού διπλασιάζεται σε σχέση με τα φώτα LED στη σκάλα των προβολέων, φτάνοντας τα 600 m. Οι οδηγοί επίσης δεν θα έχουν να ανησυχούν σχετικά με την ενοχλητική τύφλωση από την αντιδιερχόμενη κυκλοφορία, καθώς οι λυχνίες laser λειτουργούν ταυτόχρονα με μια κάμερα-οδηγό της μεγάλης σκάλας.

Εκτός από την κατανάλωση λιγότερης ενέργειας και την πιο ισχυρή φωτιστική ικανότητα, οι λυχνίες laser είναι δέκα φορές πιο μικρές από τις στάνταρ λυχνίες, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι μόνο πιο ελαφριές, αλλά χρειάζονται και μικρότερο χώρο υποδοχής.

Το BMW i8 δεν θα είναι το μόνο μοντέλο παραγωγής της βαυραρικής φίρμας που θα κάνει χρήση των λυχνιών laser, καθώς στο άμεσο μέλλον προβλέπεται και άλλα μοντέλα της να διαθέτουν τέτοιες στο έξτρα εξοπλισμό.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube