Nissan Piloted Drive 1.0: Ξεκινά τις δοκιμές στους δρόμους της Ιαπωνίας

Nissan Piloted Drive 1.0: Ξεκινά τις δοκιμές στους δρόμους της Ιαπωνίας

Ένα πρωτότυπο Leaf με εξοπλισμό αυτόνομης οδήγησης ξεκινά ενατικές δοκιμές στους ιαπωνικούς δρόμους και στις εθνικές οδούς.

Με σχέδιο να διαθέσει το Nissan Piloted Drive 1.0 στην εγχώρια αγορά, η ιαπωνική εταιρεία ξεκίνησε τις δοκιμές ενός πρωτότυπου, τόσο σε αυτοκινητοδρόμους όσο και στους δρόμους της πόλης.

Το Piloted Drive 1.0 θα μπορεί να υποστηρίξει την αυτόνομη οδήγηση υπό συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς, ενώ την ίδια στιγμή η Nissan σχεδιάζει να αναβαθμίσει το Piloted Drive με λογισμικό και εξοπλισμό που θα υποστηρίζει την πολλαπλή αλλαγή λωρίδων στους αυτοκινητοδρόμους. Επίσης, μια νέα τεχνολογία που θα παρουσιαστεί το 2020, θα εγγυάται την αποτελεσματική και αυτόνομη διαχείριση του αυτοκινήτου στους δρόμους της πόλης, ακόμα και στις διασταυρώσεις και στους κόμβους. Να θυμίσουμε ότι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Piloted Drive 1.0 αποτελεί μια από τις δύο διαμορφώσεις κυκλοφορίας στο πρωτότυπο IDS που παρουσίασε πριν από δύο ημέρεας η Nissan στο Tokyo Motor Show 2015.

Το αυτοκίνητο που διενεργεί τις δοκιμές βασίζεται στο ηλεκτρικό Nissan Leaf, στο οποίο έχει εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός που περιλαμβάνει ραντάρ, σκάνερ λέιζερ και κάμερες. Διαθέτει επίσης υψηλής αποτελεσματικότητας επεξεργαστές και τέτοια διεπαφή ανθρώπου-μηχανής, ένα Human Machine Interface, που όλα μαζί λειτουργούν σε συνδυασμό για να επιτρέπουν την αυτόνομη οδήγηση. To Human Machine Interface συνίσταται από το Piloted Drive Commander, το Meter Cluster, το Heads Up Display και το Center Cluster, που το καθένα από αυτά έχει ένα ειδικό ρόλο στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης Nissan Piloted Drive.

Το υψηλής αποτελεσματικότητας λέιζερ σκάνερ που χρησιμοποιείται σε αυτό το πρωτότυπο είναι μια ειδικά εξελιγμένη συσκευή μικρού μεγέθους που καθορίζει ποια είναι την απόσταση μεταξύ του αυτοκινήτου και των διαφόρων αντικειμένων που συνιστούν το περιβάλλον μέσω τρισδιάστατων υπολογισμών. Η λειτουργία της επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται στους δρόμους σε ακριβέστατα υπολογισμένους χώρους.

Μια κάμερα οκτώ δρόμων και θέασης 360º επίσης επιτρέπει τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων όταν φτάνει ο οδηγός σε διασταυρώσεις και απότομες στροφές. Με όλες αυτές τις τεχνολογίες, το πρωτότυπο της Nissan, όπως λέει η ίδια, διευκολύνει την ομαλή οδήγηση, δημιουργώντας το συναίσθημα στους επιβάτες ότι υπάρχει ένας έμπειρος οδηγός στο τιμόνι.

[Πηγή Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube