Νέες εγκαταστάσεις δοκιμών από την BMW στην Τσεχία

Νέες εγκαταστάσεις δοκιμών από την BMW στην Τσεχία

Θα φιλοξενεί δοκιμές πρωτοποριακών τεχνολογιών όπως εξηλεκτρισμός, ψηφιοποίηση και αυτοματοποιημένη οδήγηση - Θα λειτουργήσουν την επόμενη δεκαετία

Εκπρόσωποι του BMW Group, της Κυβέρνησης της Τσεχίας και της περιοχής Karlovy Vary ανακοίνωσαν την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων δοκιμών στην Πράγα.

Οι εγκαταστάσεις θα καταλαμβάνουν έκταση 500 εκταρίων και θα κατασκευαστούν στο Sokolov στην περιοχή Karlovy Vary, κοντά στη Γερμανική συνοριακή πόλη Waldsassen και σε απόσταση περίπου δυόμιση ωρών με το αυτοκίνητο από το κύριο Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης του BMW Group στο Μόναχο. Οι νέες εγκαταστάσεις δοκιμών του BMW Group, που θα δημιουργήσουν αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας, θα λειτουργήσουν στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Η συνολική επένδυση θα είναι τριψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ.
 
Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του BMW Group στο Aschheim, κοντά στο Μόναχο, στο Miramas (Γαλλία) και στο Arjeplog (Σουηδία) δεν έχουν πλέον αρκετή χωρητικότητα για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις δοκιμών. Γι’ αυτό το λόγο, τους τελευταίους μήνες, η εταιρία διερευνά πιθανές στρατηγικές τοποθεσίες στη Γερμανία και τις γειτονικές χώρες, τόνισε εκ μέρους της BMW o Dr. Herbert Grebenc και συμπλήρωσε: «Βρήκαμε τις ιδανικές συνθήκες και τα εδάφη που χρειαζόμαστε για δοκιμές οχημάτων στο Sokolov. Εγκαινιάζοντας το πρώτο μας κέντρο εξέλιξης στην Ανατολική Ευρώπη θα δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες, ενώ σηματοδοτείται ένα ορόσημο στην ιστορία της εταιρίας μας. Η συνεργασία με τον ιδιοκτήτη της έκτασης Sokolovská uhelná και όλους τους πολιτικούς εκπροσώπους έχει αποδειχτεί εξαιρετικά θετική μέχρι τώρα και βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη».
 
O Tomáš Hüner, Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τσεχίας, είπε πως «η Κυβέρνηση της Τσεχίας και το BMW Group προετοιμάζουν μία συμφωνία συνεργασίας για την επένδυση που ανακοίνωσε το BMW Group σχετικά με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων δοκιμών για μελλοντικές τεχνολογίες οχημάτων στην περιοχή Karlovy Vary. Σύντομα η Κυβέρνηση θα επεξεργαστεί το προσχέδιο όλων των επιμέρους θεμάτων που ανακοινώθηκαν. Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου καλωσορίζει επενδύσεις του είδους, που δημιουργούν υψηλών ικανοτήτων και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας και φέρνει υψηλή προστιθέμενη αξία στην οικονομία της Τσεχίας».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube